En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Suyun önemi anlatıldı

Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz başkanlığında Suya Vefa toplantısı ve Tarımsal Üretimin Planlanması teknik komite toplantısı yapıldı.
Bu haber 75 kere okunmuş. 20.12.2023 Çarsamba 18:26

TOPLANTI YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, İklim değişikliği ve su kısıtının sebep olabileceği gıda krizini önleyecek, sürdürülebilir tarım ve hayvancılık için tarımsal üretimin planlanmasını ve yönetilmesini sağlayacak önemli bir adım attı. “Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik”14 Eylül 2023 tarihinde Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ‘Suya vefa göstermezsek, veda edeceğiz’ ilkesiyle başlatılan Su Verimliliği Seferberliği kapsamında Kırıkkale’de Suya Vefa toplantısı ve Tarımsal Üretimin Planlanması teknik komite toplantıları gerçekleştirildi. Yapılan toplantılarda, suyun bilinçli, doğru kullanımı ve tasarrufu için fikir alışverişlerinde bulunuldu.

 

DESTEKLEME ANLATILDI

Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik ile tarımsal üretimin daha öngörülebilir ve yönetilebilir olmasını sağlayarak çiftçilerin değişen iklim koşullarına uyum sağlamaları, tapu ve mülkiyet sorunları yüzünden eklenemeyen arazilerin sisteme kaydı ile desteklemelerden faydalanmaları amaçlanıyor. Bu kapsamda Kırıkkale Valiliğinde, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz başkanlığında Tarımsal Üretimin Planlanması teknik komite toplantısı gerçekleştirildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir