En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hâkimiyet milletindir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de bir dizi etkinlikler düzenlendi.
Bu haber 535 kere okunmuş. 16.07.2019 Salı 12:39

15 TEMMUZ RESİM SERGİSİ AÇILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de bir dizi etkinlikler düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde “Hakimiyet Milletindir” adı altında etkinlikler gerçekleştirildi. Resim sergisi açılışıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

ŞEHİT ÖMER HALİS DEMİR ANILDI

İl Kültür Merkezinde ki öğrencilerin hazırladığı Hâkimiyet Milletindir Oratoryosu ve tiyatro gösterimini izledi. Oratoryo gösterisinde öğrencilerin Hain Fetöcülere canını hiçe sayarak ilk kurşunu sıkan Kahraman Şehit Ömer Halis Demir’in şehadete ulaştığı gösteri solanda duygusal anlar yaşatırken, izleyiciler gözyaşlarını tutamadı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, duygusal anlara da sahne oldu. SAĞLAM BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYMUŞTUR Programın açılış konuşmasını yapan Vali Sezer, “Bundan üç yıl önce devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. O gün milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımayan Türk Milleti; kendisine emanet edilen uçağı, tankı, topu, silah ve cephaneyi sinesinden çıktığı milletine yönelten hainlerin karşısına sarsılmaz bir iradeyle dikilmiş, tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele örneği göstererek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış, millet olmanın bir gereği olarak devletine karşı yapılacak her türlü saldırıya karşı birlikte hareket etme iradesini sağlam bir şekilde ortaya koymuştur.”

 

BİRLİK VE BERABERİLK MESAJI VERİLDİ

“Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Milleti, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edinmiştir. Türk Milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir millettir. Yaşam hakkını onuruyla elde eden Milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, söz konusu vatan olduğunda dün olduğu gibi bugün de aynı duygularla darbecilerin karşısında canını ortaya koymaktan kaçınmamıştır.” dedi.

 

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Konuşmaların ardından öğrencilerin 15 Temmuz gecesi yaşanan gerçek olayların anlatıldığı oratoryo gösterisinde duygu dolu anlar yaşandı. Oratoryo gösterisinde özellikle hain fetöcülere ilk kurşunu sıkan Kahraman Şehit Ömer Halis Demir’in şehadete ulaştığı anın gösteriminde, katılımcılar duygu dolu anlar yaşarken, gözyaşlarına hakim olamadı. Oratoryo gösterisinin ardından ise yine öğrencilerin hazırladığı Hâkimiyet Milletindir tiyatro gösterisi özleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir