En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İş Kur'u eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Av. Halil Öztürk,Kırıkkale iş kurumunu çok sert ifadelerle eleştirerek,Kırıkkale’ye devlet şefkatine ve adaletine yakışmayan işe alım süreci yürütmekle suçladı.
Bu haber 995 kere okunmuş. 24.09.2018 Pazartesi 11:18

SKANDALA İMZA ATMIŞLARDIR

MHP’li Öztürk,”Tüm Kırıkkale kamuoyunun yakından takip ettiği;Kırıkkale il milli eğitim müdürlüğüne bağlı merkez ve ilçelerde eğitim ve öğretime başlayan 237 okulda görev yapmak üzere temizlik ve güvenlik personeli olarak işkur,toplum yararına program kapsamında 500 kişilik alım için çalışmalar yürütmüştür. Kırıkkale’nin yüksek olan işsizliği bu alımlarda da gün yüzüne çıkmıştır.500 kişilik alım için Kırıkkale’li binlerce işsiz vatandaşımız müracaatta bulunmuştur.Bu yüzden işe alımlar adeta sırat köprüsü haline dönüşmüş,adalet ve hak yememek son derece önemli bir hal almıştır.İşe alım işlemlerinden birinci derece sorumlu Kırıkkale iş-kur müdürlüğünü bu hassasiyet ve hak yenmemesi konusunda defalarca uyarmamıza rağmen,gelinen noktada maalesef müdürlük,uyarılarımızı dikkate almayarak,Kırıkkale’de büyük bir skandala imza atmışlardır.

 

KİMSENİN HAKKINI YEDİRMEYİZ

Hak yenmemesi için, adaletli olan noter huzurunda kurayla işe alım Kırıkkale merkezde gerçekleştirilirken, diğer tüm ilçelerde kriterleri belli olmayan kurasız, notersiz sözde mülakatla işe alım yapılmıştır. Son derece adaletsiz, özel bir eğitim ve beceri gerektirmeyen böyle bir iş tanımına, neye göre mülakat ve değerlendirme yapıldığı belli değildir. Bu işe alım sürecinde ilçelerimizde kardeşlerimizin hakları yenmiştir. Bunun vebali İş-Kur Müdürlüğü’ndedir. İlçelerimizde işe yerleşemeyen Kırıkkalelilere mantıklı ve bilimsel kriterlere dayalı açıklamayı öncelikle Kırıkkale İş-Kur Müdürlüğü vermelidir. İlçelerde işe alımlar neden noter huzurunda kurayla yapılmamış, kurasız, kritersiz, sözde mülakatlarla kimlere öncelik neden tanınmış, bu talimatı kimler vermiştir? Kırıkkale’de görev yapan basınımız bu sürecin peşine düşmeli, gerçekleri kamuoyuna duyurmalıdır. İlçelerde hakları yenilerek, eşitsizliğin tavan yaptığı işe yerleştirmeler iptal edilmelidir. Anayasamıza dahi aykırı olan bu işe alım sürecini Kırıkkaleli hemşerilerimiz çok iyi değerlendirmelidir. Kırıkkale’de kimsenin hakkını yenmesine göz yumamayız.’ dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir