En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kaçak işletmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dershanelerin başka isimler adı altında halen devam etmekte olduğunu öğrenince kesinlikle kapatılması talimatı verdi. O dershaneler Kırıkkale’de derece bile açıklayamadılar. Çünkü hiçbiri yasal değil.
Bu haber 2917 kere okunmuş. 02.09.2018 Pazar 12:03

HAREKETE GEÇİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dershanelerin başka isimler adı altında halen devam etmekte olduğunu öğrenince kapatılması talimatı verdi. Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçti. Bilindiği üzere dershaneler vakıf, dernek ve STK kuruluşları olarak kurs ve eğitim merkezi adı altında devam ediyor. Üstelik tek ders değil, bütün derslerden eğitim veriyorlar. Ayrıca ücretleri de 5 bin lira civarında. Yani dershanecilik devam ediyor, ücret artmış durumda ve hem veliler hem de öğrenciler eskisine göre daha mağdur durumda.

 

YASAL DEĞİLLER!

KPSS, Liselere Yerleştirme ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı sonuçları açıklanmasına rağmen Kırıkkale’de hiçbir dershane derece açıklayamadı. Derece açıklayanlar oldu. Onlar tek dersten eğitim verdikleri için yasal durumdalar. Ancak geri kalanların çoğu adeta köprü altı dershaneciliği yaptıkları için derece açıklayamadılar. Sebebi ise yasal olmamaları. Tamamen para üzerine kurulu olan bu köprü altı dershaneleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın harekete geçmesi bekleniyor.

 

KAÇAK İŞLETMELER

Derece bile açıklayamayacak kadar “kaçak” olan ve adeta “kaçak işlem” yaptıkları öne sürülen bu dershanelerin kapatılması isteniyor. Sınav sistemi değişmesine rağmen dershaneciliği devam ettiriyor ve bunu da kaçak olarak sürdürüyorlar. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de çok sayıda şikayet var bu konuda. Dershanecilikle alakası hiç olmayan, hatta bir dönem meyhane işleten kişilere dershane yöneticiliği yaptırıldığı konuşuluyor.

 

KAYIT UYARISI!

Milli Eğitim Müdürlüğü, Savcılık ve Valiliğin konuyla ilgili haberleri ve şikayetleri ihbar kabul ederek harekete geçmesi bekleniyor. Bu kaçak işletmelerin 5 bin liraya kadar ücret talep ettikleri de biliniyor. Derece ve sonuç açıklayamayacak adar kaçak çalışan işletmelerin eğitime destek değil, maddi açıdan zarar verdikleri ileri sürülüyor. Cimer’e de bu konuda çok sayıda şikayet gittiği gözleniyor. Şikayet ve ihbarların bu kaçak işletmelere müdahale edilinceye kadar devam etmesi bekleniyor. Velilerin de kapatılacak olan bu işletmelere para kaptırmamaları, kayıt yaptırmamaları Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilerek, uyarı yapılıyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir