En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Meslekler unutulmasın

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslek sahipleri ile bir araya geldi.
Bu haber 485 kere okunmuş. 01.08.2019 Perşembe 19:04

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslek sahipleri ile bir araya geldi. Her geçen gün yok olmaya doğru giden mesleklerin tekrar canlandırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyleyen Vali Sezer, Oba Köy’de bu mesleklerin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

TEKRAR CANLANMALI

Kırıkkale Valiliği görevine geldiği günden itibaren şehrin daha iyi bir hale gelmesi için çalışan ve özellikle tarihi bölgelerde ki çalışmalar ile şehre bir heyecan katan Vali Yunus Sezer, Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslek sahipleri ile bir toplantı yaptı. Geçmişten günümüze kadar gelen ve yerini teknolojiye kaptıran, çırak bulamayıp mesleği ileri ki nesillere aktarmada zorluk çeken mesleklerin tekrar canlanması için girişimde bulunulması gerektiğini söyledi.

 

OBA KÖY’DE DEĞERLENDİRELİM

Vali Yunus Sezer başkanlığında yapılan ve Ticaret il Müdürü Seyfettin Çetiner, Defterdar İbrahim Bayraktar, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Kistekli ile Esnaf ve Sanatkarlar ve Kedi Kooparatifi Başkanı Osman Cebeci’nin de katıldığı toplantıda, Kalaycılık, Müzik Aletleri üreticisi, Ayakkabıcılık, Bakır-Tencere Tamiri ve üretimi, Bıçak ve Bileycilik, yorgancılık ve el işi mesleklerinin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için kurulacak Oba Köy’de değerlendirilmesi ve üretilen ürünlerin yine Valilik projesi kapsamında yapımı devam eden üretim merkezleri tarafından ve turistlere satışı yapılarak mesleklerin tekrar canlanmasını sağlamayı düşündüğünü söyledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir