En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Eğitim projesi tanıtıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve LEGO Vakfı işbirliği ile anasınıfı öğretmenlerine "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması" projesi tanıtıldı.
Bu haber 80 kere okunmuş. 19.12.2023 Salı 19:11

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Millî Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve LEGO Vakfı işbirliği ile anasınıfı öğretmenlerine yönelik yurt genelinde yaygınlaştırılan "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması" projesiyle ilgili Kırıkkale'de de eğitim düzenlendi. Kentteki bir otelin konferans salonunda başlayan eğitimin açılışında konuşan Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, öğrencilerin eğitiminde oyun temelli öğrenme modelinin önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Bu tür eğitimlerle erken çocukluk eğitimi hizmetlerinin daha da yaygınlaştırılarak çeşitlendirildiğini belirten Aydın, "Bir çocuk doğduğunda onun ilk öğretmeni annesi, babası ve yakınlarıdır. Çocuklar eğitim öğretim hayatına başladığında ilk defa öğretmenleriyle tanışır ve bu onlar için hayatlarında önemli bir noktadır. Eğitimin temelinde öğretmenlik mesleği büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sizler hepimiz için çok kıymetlisiniz. Eğitimde artık oyunun da bir yeri var. Öğrenciler bundan böyle oyunu öğretmenlerinin kurmasını bekliyor. Alacağınız eğitimle öğrencilerimizin eğitimlerine, gelişimlerine, kişiliklerine büyük katkı sağlayacak ve bu eğitimler sayesinde öğrencilerimiz çeşitli materyallerle oyunla birlikte aslında eğitimleri devam etmiş olacak." dedi.

 

PROJE ANLATILDI

Proje kapsamında özellikle 0-6 yaş çocuklar için erken çocukluk eğitiminin yaygınlaştırılacağını hatırlatan Aydın, "Bu sayede de erken çocukluk eğitiminin kalitesi daha da artırılmış ve yine dezavantajlı ailelerin erken çocukluk eğitimi hizmetlerine ilişkin düşünce ve tutumları olumlu yönde gelişecektir. Tüm çocukların erken çocukluk eğitimi hizmetlerine erişimi ile sunulan eğitimin kalitesinin arttırılmasını amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

GENİŞ KATILIM OLUYOR

Proje kapsamında çocuklara oyun yoluyla problem çözme, yaratıcı düşünme, hareket, koordinasyon, iş birliği ve iletişim becerilerini kazandırmak ve çocukların dil gelişimlerini desteklemek amacıyla 13-14 Aralık 2023 tarihleri arasında Kırıkkale'nin yanı sıra Afyon, Batman, Burdur, Erzincan, Giresun, Kütahya, Ordu, Sakarya ve Sivas illerinde okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak yüz yüze "Oyun Yoluyla Öğrenme" temalı eğitimler verilecek.

 

ÖĞRETMENLER KATILDI

Hedef grubun 0-6 yaş aralığındaki tüm çocukların yararlanması amacıyla düzenlenen eğitimlerde pilot iller olan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van olmak üzere toplamda 20 ilde uygulanıyor. Devam edecek olan eğitime, Aydın'ın yanı sıra Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün ile ÜNİCEF yetkilileri ve farklı illerden gelen eğitmenler katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir