En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

TSO’da toplantı

İşverenlerimize yönelik SGK ve KOSGEB tarafından sunulan teşvikler ile İŞKUR kurs programları ve uygulamalarına ilişkin olarak Odalar, Birlikler, Borsalar ve Meslek Kuruluşları temsilcileri ile işverenlerin katıldığı bir toplantı düzenlendi.
Bu haber 859 kere okunmuş. 20.12.2018 Perşembe 11:51

BİRAZ SOĞUK DAVRANDILAR

Vali Yunus Sezer Başkanlığında, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, “ Devlet teşviklerinden sanayiciler olarak ciddi anlamda faydalandığımızı söyleyemeyiz. Bunun sebeplerinden bir tanesi bu teşviklerin sayısal anlamda daha çok işçi çalıştıran firmalarda rantabl olması, bir diğer sebebi ise 1 ile 5 kişi arasında işçi çalıştıran firmalarda çok ciddi anlamda bir rahatlık getirmediğinden dolayı sanayicilerimiz, imalatçılarımız ve üreticilerimiz bu konuya biraz soğuk davrandılar” dedi

 

İSTEKLERİNİZİ DİNLEYECEĞİZ

Vali Sezer ise burada yaptığı konuşmada Sanayicilerin ve Esnafların yaptıkları işin önemine değinerek, toplumun tüm kesimini ilgilendiren bu sektörün, diğer tüm sektörleri etkilediğini kaydetti. Bazen küçük dokunuşlarla büyük problemlerin halledilebildiğini dile getiren Vali Sezer, “Biz sizin yapmış olduğunuz işlerde, tıkandığınız konularda ne kadar sizlere faydalı olabilirsek, ne kadar yardımcı olabilirsek bizim açımızdan en mutlu olacağımız husus budur. Samimi dileklerinizi, makul ve mantıklı tüm dilek ve isteklerinizi dinleyeceğiz.” dedi.

 

SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Bakanlıkların ve kurumların bir taraftan sanayiciye, esnafa vermeye çalıştıkları destekleri açıklarken, diğer taraf ‘ biz bunlara ulaşamıyoruz’ şeklinde ifadelerde bulunuyorsa burada bir sıkıntı, bir kopukluk olduğunu vurgulayan Vali Sezer, Valilik bünyesinde bu ara bağlantıyı kuracak ve rehberlik hizmeti verecek bir mekanizma kurulacağını söyledi. Konuşmaların ardından Vali Sezer firma sahiplerine söz hakkı vererek sorun ve taleplerini dinledi. Program, İŞKUR Kurs Programı Uygulamaları, SGK ve KOSGEB Teşvikleri ile Sanayicilerin Sorunları ve Sanayi İşbirliği Projeleri hakkında yapılan sunumların ardından sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir