En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

600’lere dayandı

Türkiye'de Omicron varyantının görülmesinin ardından Kırıkkale’de de vakalar yükselişe geçti. Günlük Kovid-19 vakaları ile testlerin pozitiflik oranı 1 haftada 3 kattan fazla arttı, vakalar 600’lere dayandı.
Bu haber 279 kere okunmuş. 02.02.2022 Çarsamba 18:47

VAKA UYARISI

Vakaların hızla arttığı Kırıkkale’de günlük pcr testlerin pozitiflik oranı, 1 haftada 3 kattan fazla arttı ve vakalar 600’lere dayandı. Omicron varyantı nedeniyle Kırıkkale´de hastanelerde aşı ve PCR test kuyrukları oluştu. Vaka artış hızı hızla artan kentte hastanelerdeki yoğunluk dikkati çekiyor. AĞIRTAŞ UYARDIVatandaşları aşı olmaları noktasında uyaran İl Müdürü Ağırtaş, “Ülkemizde olduğu gibi Kırıkkale´de de son günlerde vaka sayısında bir artış var. Buna paralel olarak test sayımızda, hastane başvuru sayımızda büyük anlamda bir artış olmakta. Burada bizim her zaman ki gibi vurguladığımız sosyal mesafe, maske ve olmazsa olmaz dediğimiz konu aşı. Aşıyla ilgili tüm toplumun biz yine dikkatini çekmek istiyoruz” dedi.

 

BİLGİLER VERDİ

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, aşısını yaptırmayan vatandaşların pişmanlıklarına tanıklık ettiklerini belirtti. Kovid-19 yakalanan hastaların ´keşke aşımı yaptırsaydım´ diye serzenişte bulunduğunu belirten Müdür Ağırtaş, “Hastanede Kovid-19 aşısını yaptırmamış hastalar yoğunluktadır. ´Aşı olmadığım için çok pişmanım´ diyen hasta oranı yüksek. Hastalığın bu kadar zor olduğunu bilmediklerini anlatıyorlar. Aşıyı hiçbir tereddüt duymadan gidip yaptırmamız lazım. Aşılanmamış insanların hastaneye daha fazla geldiğini görüyoruz. Eğer kişi üçüncü ve dördüncü doz aşını olduysa, hastalığı hafif ya da belirti göstermeden atlatacaktır. Aşı olmayanların yoğun bakıma gitme ihtimalleri çok fazladır. Özellikle yoğun bakıma ve hastaneye yatışların azaltması adına lütfen aşı olalım. Maske ve mesafeye çok dikkat edin” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir