En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mahzuni etkinliği

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi’nce Kültürel Etkinlik kapsamında düzenlenen 30 Mart’ta Kültür Merkezin’de Ankara Birlik Tiyatrosu oyuncularınca sahnelenen Mahzuni Şerif Oyunu yoğun ilgi gördü.
Bu haber 210 kere okunmuş. 01.04.2022 Cuma 19:54

ETKİNLİK YAPILDI

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi’nce Kültürel Etkinlik kapsamında düzenlenen 30 Mart’ta Kültür Merkezin’de Ankara Birlik Tiyatrosu oyuncularınca sahnelenen Mahzuni Şerif Oyunu yoğun ilgi gördü. Salonu tıklım tıklım dolduran izleyiciler muhteşem bir etkinlik olduğunu ve beğendiklerini belirttiler. Etkinliğin ilk bölümünde Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç’un yazdığı “Devri Mahzuni” kitabını O’nun adına imzaladı. Şube Başkanı Ayşe Avci’nın açılış konuşmasından sonra Ali Mahzuni sahne aldı ve  mini bir konser verdi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı Ali Mahzuni’nin söylediği türkülerden sonra Ankara Birlik Tiyatrosu oyuncuları sahne alıp “Mahzuni Şerif” oyununu oynadı. Mahzuni Şerif’in hayatından kesitlerin sunulduğu oyunda izleyiciler zaman zaman duygulandı, zaman zaman coşkulu anlar yaşandı ve sık sık alkışladı. Mahzuni Şerif’in yaşamı döneminde yaşanan 12 Mart muhtırası, Maraş katliamı, 12 Eylül ve Sivas katliamı sahneleri izleyicileri oldukça etkiledi ve duygulandırdı. Yer yer güldüren yer yer duygulandıran oyunun bitimde izleyiciler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.  Bugünün anısına Ali Mahzuni’ye ve Ankara Birlik Tiyatrosu’nu Temsilen Gül Göker’e plaket verildi. Ali Mahzuni’nin plaketini Onursal Şube Başkanı ve Eğitim Sen Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Yüksel Şahin, Gül Göker’in plaketini Şube Başkanı Ayşe Avcı verdi. Etkinliğin bitiminde izleyiciler Eğitim Sen yöneticilerine çok güzel bir etkinlikti, teşekkür ederiz, diyerek beğenilerini dile getirdiler.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir