En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Nohut için görüşme yaptı

Kırıkkale’nin Çerikli beldesinde bu yıl yağışlardan büyük zarar gören ve aşırı yağışlar nedeniyle artan otun nohut hasadında ürünün rengini değiştirerek rekolteyi düşürdüğü görülürken...
Bu haber 503 kere okunmuş. 25.07.2019 Perşembe 14:25

Kırıkkale’nin Çerikli beldesinde bu yıl yağışlardan büyük zarar gören ve aşırı yağışlar nedeniyle artan otun nohut hasadında ürünün rengini değiştirerek rekolteyi düşürdüğü görülürken, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, bu durumla ilgili girişimde bulundu ve Tarım Bakanlığı ve TMO ile temasa geçerek inceleme başlatılmasını sağladı.

 

REKOLTE DÜŞÜK OLDU

Kırıkkale’de nohut hasadına yakın zamanda görülen şiddetli yağışlar ve bundan ötürü ekili alanlardaki artan ot miktarı hasar sırasında nohudun rengini değiştirerek rekoltenin düşük çıkmasını sağladı. İl genelinde nohut hasadı başlarken, ortaya çıkan bu sorun için AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen girişimde bulundu. Nohutta hasat başlarken rekoltenin belirtilen sebeplerden ötürü çok düşük olduğu gözlendi.

 

DAĞDELEN DURUMU YERİNDE GÖRDÜ

Çerikliliçiftçileri ziyaret eden ve konuyla ilgili bilgi alan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, durumu yerinde gördü ve derhal Tarım Bakanlığı ve TMO ile temasa geçti. Bakan Yardımcısı Mustafa aksu ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal  ile konuyu görüşen Başkan Dağdelen, Kırıkkale’ye durumu incelemek ve yerinde görmek amacıyla bir heyet istedi. TMO’dan inceleme yapmak üzere bir heyet oluşturulmasının sağlandığı ve Kırıkkale’ye gelerek konuyla ilgili inceleme yapacağı öğrenildi.

 

ÇÖZÜM ODAKLI SİYASET

İlçede durumu inceleyen Başkan Dağdelen, TMO Genel Müdürü ve Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşmenin ardından “Kırıkkaleli nohut üreticisi hemşehrilerimizin mağdur olmasına gönlümüz razı olamaz. Bugün, Çerikli’de bir araya geldiğimiz nohut üreticisi hemşehrilerimizin hasat sırasında yaşadığı sıkıntı nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Mustafa Aksu ile TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'a meseleyi aktararak, çözüm üretilmesi noktasında üzerimize düşeni yaptık.

 

HEYET İNCELEMEYE GELECEK

Hem Sayın Bakan Yardımcımıza hem de TMO Genel Müdürüne, aşırı yağışlar nedeniyle nohut ekili arazilerde artan otun, hasat sırasında nohudun rengini değiştirmesinden kaynaklı rekolte sorunu ortaya çıkardığını, çiftçimizin ürününü teslim edemediğini yaptığımız telefon görüşmesi ile belirttik. Bu girişimimiz neticesinde TMO'dan bir teknik heyetin Kırıkkale'ye gelerek, yerinde inceleme yaparak, gerekli kolaylığı sağlaması yönünde bir adım atıldı” açıklamasında bulundu.  Şimdi heyetin Kırıkkale’ye gelerek hem durumu yerinde görmesi ve hem de inceleme yaparak çözüm odaklı bir çalışma yapması bekleniyor. Başkan Dağdelen’in girişimi ürününü hasat eden çiftçiyi sevindirirken, Dağdelen’e teşekkür ettiler. 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir