En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Okullara denetim

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, okulların yüz yüze eğitim olarak açılması kararı sonrası denetimlerini artırdı. Tüfekçi ve beraberindeki heyetle birlikte kent genelindeki okullarda denetim ve incelemelerde bulundu.
Bu haber 509 kere okunmuş. 03.02.2021 Çarsamba 17:10

DENETİM YAPILIYOR

Okul yöneticilerinden okulun durumları ile ilgi bilgiler alan Tüfekçi, özellikle salgın kurallarının yerine getirilip getirilmediği gibi konularla ilgili detaylar konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okulların bir kısmının 15 Şubat, bir kısmının ise 1 Mart tarihinde kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi açıklamasının ardından gözler okullara çevrildi. Salgın boyunca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda salgınla ilgili tüm tedbirler alındı, alınmaya da devam diyor. Okullardaki derslikler, sosyal alanlar, öğretmenler odası, okul bahçeleri, atölyeler ve öğrencilerin eğitim ortamı olan tüm mekânlarda üst düzey tedbirler devam diyor. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının salgından etkilenmemesi için her şey düşünüldü.

 

BİLGİLER VERİLDİ

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyıl dönemi olan 15 Şubat tarihi itibariyle köy okullarının tüm kademelerinde tam zamanlı ve yüz yüze eğitim, anaokulları tam gün ve diğer tüm okullar ve sınıflar uzaktan eğitim şeklinde devam edecek. 1 Mart tarihi itibariyle de, ilkokulun tüm sınıf düzeylerinde seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze, 8. ve 12. sınıflar seyreltilmiş ve tam zamanlı  yüz yüze olacak. Öte yandan özel eğitim okulları ve sınıflarda bu süreçte açılmış olacak. Okulların açılma sürecinde veli isteği esas kabul edilecek ve öğrencinin yüz yüze eğitime katılmama hakkı olacak. Öğrenciler okula gelmediklerinde devamsız sayılmayacak, ancak derslerin müfredatından sorumlu olacak.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir