En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

20 bin kursiyere eğitim

Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu yılın ilk 5 ayında açılan çeşitli alanlardaki kurslarda kent genelinde 20 bin 124 kursiyere eğitim verdiklerini açıkladı.
Bu haber 185 kere okunmuş. 01.06.2022 Çarsamba 19:00

Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu yılın ilk 5 ayında açılan çeşitli alanlardaki kurslarda kent genelinde 20 bin 124 kursiyere eğitim verdiklerini açıkladı. Kırıkkale'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

 

 

 

HAYAT BOYU ÖĞRENME

Programda konuşan Telefoncu, bu yıl ikincisi düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Türkiye genelinde ve Kırıkkale'de pek çok etkinliklerin düzenlendiğini hatırlattı. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerine önemli desteklerin verildiğini belirten Telefoncu, "Etkinlikler kapsamında öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, aydınlatan, öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren ve bu kültürün geliştirilmesi ve tanıtılması  ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl ikinci kez kutlamalar yapılmaktadır. Hayat Boyu Öğrenme Haftası ilimizde de il ve ilçe merkezleri, millî eğitim müdürlükleri tarafından organize edilmekte, 9 halk eğitimi merkezi ile birlikte coşku ile kutlanmaktadır." dedi.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Yılın ilk 5 ayında 708 kurs açtıklarını belirten Telefoncu şöyle konuştu: "İlimizde yaygın eğitim faaliyetleri 9 halk eğitimi merkezinde, 9 kurum müdürü, 10 müdür yardımcısı, 40 kadrolu öğretmenimiz, 195 ücretli usta öğreticimiz ve 11 destek eğitim personelimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm okul ve resmi okullar başta olmak üzere tüm kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla yapılan protokoller gereği tahsis edilen mekanlarda kurs faaliyetleri hızla devam etmektedir. Yaygın eğitim faaliyetlerimizin ilimizde son 5 yılki istatistiklerine baktığımızda 2018 yılında bin 322 kursumuzda 26 bin 652 kursiyerimiz eğitim gördü. 2019 yılında bu sayı bin 521 kurs olarak ve 29 bin 662 kursiyer olarak karşımıza çıkmaktadır. 2020 ve 2021 yılında pandemi döneminde sayılarımız düştü. Ancak 2022 yılına hızlı bir giriş yaptık. İlk 5 ay itibariyle 708 kursumuz açılmış bunlardan 20 bin 124 kursiyerimize eğitim vermeye devam ediyoruz. Bakanlığımızın hedefi her ilde her ay toplam nüfusun, il nüfusunun yüzde birine yaygın eğitim kapsamında eğitim vermektir. Bakanlığımızın hedefi bu. İlimizde de ayda yüzde bir olmak üzere yıllık yüzde 12 hedefini koyduk. Ancak bu hedefimiz yüzde 15 olarak yeniledik. Hızla bu hedefimize ulaşmaya devam ediyoruz."

 

SERGİ AÇILDI

Telefoncu, kursların gerçekleştirilmesinde destek veren paydaş kurumlar ile eğitim gören tüm kursiyere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi, eskrim gösterisi, ve halter gösterisi düzenlendi. Gösterilerin ardından kursiyerler tarafından hazırlanan renkli görüntülerin olduğu resim sergisinin de açılışı yapıldı. Telefoncu ve beraberindeki heyet, sergiyi gezerek emeği geçenlere teşekkür etti. Sergiye, protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir