En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

29 Ekim coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Kırıkkale Valiliği Protokol bahçesinde Tebrikat töreni düzenlendi.
Bu haber 447 kere okunmuş. 29.10.2020 Perşembe 17:10

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Kırıkkale Valiliği Protokol bahçesinde Tebrikat töreni düzenlendi. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, "Milletçe, Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümünü büyük bir kıvanç ve heyecanla kutlamanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

TÖREN DÜZENLENDİ

Program saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kırıkkale Protokolü Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'i selamdı. Ardından Kırıkkale Valisi Yunus Sezer konuşma yaptı. Sezer, "Tarihi boyunca büyük kahramanlıklar gösteren Türk milletinin kendi vatanı üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesinin vücut bulduğu bir eser olan Cumhuriyetimiz, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için attığımız adımların en önemlisidir. İstiklal Savaşının Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı “Kurtuluş ve İstiklal” ateşi ile başlayan Milli Mücadelemiz, Cumhuriyet’in ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milleti’nin ve Devleti’nin varlığı bütün dünyada kabul görerek ebedileşmiştir.''

 

PROGRAM YAPILDI

Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 97 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev, daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi  korumaktan geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, değerli Kırıkkaleli hemşerilerime sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Sezer'in konuşmasının ardından Kırıkkale'de resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Programa Garnizon Komutanı Bakım Albay Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum örgüt başkanları katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir