En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

3 bin kişi iş buldu

Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu'nda, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen başkanlığında gerçekleşti.
Bu haber 17 kere okunmuş. 16.10.2024 Çarsamba 19:50

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu'nda, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantı, bugün (16 Ekim 2024 tarihinde), Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen'in başkanlığında gerçekleştirildi. Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin, 2024 yılının ilk dokuz ayında Kırıkkale İŞKUR olarak 3018 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini açıkladı. Ayrıca, kayıtlı işsizlerin meslek edinmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen 55 İşbaşı Eğitim Programı’na 183 kişinin katıldığını ve bu programların devam ettiğini vurguladı.

 

BİLGİ VERİLDİ

Metin, İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında 1897 özel sektör işyerinin ziyaret edildiğini, 8715 kişiye bireysel danışmanlık verildiğini ve 625 engelli bireye engelli iş koçluğu hizmeti sunulduğunu aktardı. 2024 yılı içinde 12 adet Toplum Yararına Program açıldığını ve toplamda 538 kişinin bu programlardan faydalandığını belirtti. Ayrıca, İşgücü Uyum Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 550, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ise 60 kontenjan tahsis edildiğini duyurdu. Toplantıda, 2024 yılında Kırıkkale'de istihdamın korunması ve artırılmasına yönelik faaliyetlerin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir