En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

6 bin kişiye ulaştı

Kırıkkale Valiliği koordinesinde Yahşihan Kaymakamlığı, Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile yapılan eğitimlerde 6 bin kişi bilgilendirildi.
Bu haber 349 kere okunmuş. 08.04.2021 Perşembe 18:30

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi eğitmenlerinden Gülper Doğan ve Talat Yurtsever tarafından verilen eğitimlerde, doğal afet konusunda katılımcılara çeşitli bilgiler verildi. Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet riskinin azaltılması ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Afet eğitimleri, tüm dünyada risk azaltma çalışmalarının ve zarar azaltma gayretlerinin stratejik bir bileşeni olarak değerlendiriliyor. Toplumda risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturmayı amaçlayan Türkiye Afet Eğitim Yılı ile 2021 yılında 51 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

 

BİLGİLER VERİLİYOR

Afet Eğitim Yılı kapsamında yürütülen çalışmalar; illerde Vali ve ilçelerde Kaymakamlıkların koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, özel sektör kuruluşları ve üniversitelerle iş birliği içerisinde yürütülüyor.Bu kapsamda Yahşihan ilçesindeki resmi kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra özel kuruluşlar, eğitim kurumları, öğrenci ve veliler ile köy ve merkez mahalle muhtarlarına çevrim içi ve yüz yüze Afet Farkındalık Eğitimleri verildi.Verilen eğitimlerde sunum yapan eğitmenler doğa olaylarında gerekli önlem alınmadığı takdirde, sadece etkilediği alanı değil, daha geniş bir bölgeyi ve hatta tüm ülkeyi etkileyebildiği hatırlatıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir