En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Akredite etkinliği

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun Kurumsal Akreditasyon Programı’na yapmış olduğu değerlendirme başvurusu kabul edilen Kırıkkale...
Bu haber 16 kere okunmuş. 16.10.2024 Çarsamba 19:49

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun Kurumsal Akreditasyon Programı’na yapmış olduğu değerlendirme başvurusu kabul edilen Kırıkkale Üniversitesi, kurumsal akreditasyon süreci kapsamındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMA

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kırıkkale Üniversitesi Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi’nde Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) hakkında akademik ve idari personelimizle bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kalite Koordinatörü ve Kalite Yönetim Temsilcisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan'ın açılış konuşması ile devam etti.

 

BİLGİ VERİLDİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan konuşmasında, "Kırıkkale Üniversitesi kurulduğu 1992 yılından bu yana kaliteli eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal katkı alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir. İlk defa 2019 yılında Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından dış değerlendirme süreci yaşadığımız çalışmaların bir sonraki aşaması olan Kurumsal Akreditasyon Programı’na hazırlık sürecindeyiz. 31 Mart 2024 yılında Üniversitemiz Senatosu irade koyarak Üniversitemizin YÖKAK tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na dâhil edilmesine karar verdi. YÖKAK bizim için bir dış değerlendirme takımı kurdu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Toplamda sekiz kişiden oluşan bu takımın büyük çoğunluğu öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Bu sene alışılmışın dışında Üniversitemize uluslararası değerlendirici tayin edildi. Önümüzdeki günlerde ön ziyaretlerini gerçekleştirecekler. Bu süreci en iyi şekilde tamamlamak, personelimizde ve öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak için bugün bu etkinliği düzenleniyoruz. Değerli vaktini ayırıp Üniversitemize gelen ve kurumsal akreditasyon sürecindeki bilgi ve tecrübelerini bizlere aktaracak olan Prof. Dr. Ramazan Bayındır'a çok teşekkür ediyorum. Kurumsal akreditasyon sürecimizin başarılı geçmesini dilerim. Katılımınız ve sürece sağlayacağınız katkılar için teşekkür ederim." dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir