En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Anadolu basınına destek

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, “Yeni Yargı Reformu paketinde yer alan ''İcra ilanlarının gazetelerde yayınlanmamasına’’ yönelik yasa tasarısının...
Bu haber 667 kere okunmuş. 14.06.2019 Cuma 18:03

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, “Yeni Yargı Reformu paketinde yer alan ''İcra ilanlarının gazetelerde yayınlanmamasına’’ yönelik yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kanunlaşması durumunda, Anadolu basınının yalnızca sesini değil nefesini de kesersiniz.”

 

ZOR DURUMDA BIRAKMAYIN!

Milletvekili Önal, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yeni Yargı Reformu paketinde yer alan ''İcra ilanlarının gazetelerde yayınlanmamasına’’ yönelik yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kanunlaşması durumunda, Anadolu basınının yalnızca sesini değil nefesini de kesersiniz. Basın İlan Kurumu’nun (BİK) önemli bir gelirinden yerel gazeteleri yoksun bırakamazsınız, bırakmamalısınız. Yerel basın, Anadolu basınının ve demokrasi kültürünün sigortası konumundadır. Yerel gazeteler için resmi ilan statüsünde olan ve yerel gazetelerde yayınlanması zorunluluğu bulunan icra ilanları can suyudur. ‘’can suyunun keserseniz, yüzlerce hatta binlerce gazeteciyi ve basın çalışanını zor duruma sokmuş, hatta işsiz bırakmış olursunuz.”

 

DEMOKRASİ AÇIKLAMASI

“Zaten bugün yerel gazete sahipleri ayakta durabilmek için yoğun mücadeleler vermektedir. Kağıt ve baskı masra§arının, ekonomik sıkıntıların altında yeterince ezilmektedir. Baskı masra§arını birleşmeler yolu ile azaltma yoluna gitmektedirler. Bu yüzden birçok gazete kapanmıştır. Yerel basının sesinin kesilmesi demek Türkiye'de demokrasi kültürünü baltalanması demektir. Burada en büyük zararı siyaset ve siyasetçilere verecektir. Hepimizin, ''Yeni Yargı Reformu paketinde yer alan 'İcra ilanlarının gazetelerde yayınlanmamasına' yönelik yasa tasarısına karşı çıkması gerekmektedir.

 

BASINIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIM

“Siyaset temsilcilerinin en çok sesini duyurduğu yer bölgelerinde bulunan yerel basındır.” Anadolu basınının can suyunun kesilmesine, basın mesleğimizin yok edilmesine, yerelde yüzlerce gazetecinin işsiz kalmasına seyirci kalmamız mümkün değildir. Kırıkkale’yi ve temsilen, Kırıkkale basının yanında olduğumu, basın mensuplarına her türlü desteği vereceğimi, TBMM’de gündeme taşıyacağımı buradan bildirmek isterim.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir