En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Anıtkabir çıkarması

Sosyal ve kültürel belediyecilik alanında önemli işlere imza atan Yahşihan Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 200 genci Anıtkabir’e götürdü.
Bu haber 315 kere okunmuş. 20.05.2022 Cuma 18:44

ANITKABİR’E GİTTİLER

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Yahşihan Belediyesi, gençlere yönelik anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yahşihan ilçesinde ikamet eden 16-20 yaş arasındaki gençleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e götürdü. Bazı gençler ilk defa Anıtkabir’e gelmenin heyecanını yaşarken, bazı gençler ise duygu dolu anlar yaşadı. Gençler, 103 yıl önce bağımsızlık ve milli mücadeleyi başlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha minnet borçlu olduklarını ifade ettiler.

 

GENÇLER TEŞEKKÜR ETTİ

Her alanda sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerini etkin şekilde sürdüren Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’a teşekkür eden gençler, güzel bir gün geçirdiklerini ifade ettiler. Gençlik bayramında böyle bir geziyi anlamlı bulan gençler, bu gibi seyahat ve etkinliklerin daha da artarak devam etmesi temennisinde bulundular. Anıtkabir’de öğrencilerle yakından ilgilenen Türkyılmaz ve belediye personelleri, gençlerin unutulmaz bir gün yaşamaları amacıyla gereken özveriyi sergilediler.

 

TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİ

200 gençle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Türkyılmaz, "19 Mayıs 1919, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla birlikte Anadolu'da özgürlük ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı, Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün, ilk adım ve bizleri Cumhuriyetle buluşturan, tarihin akışını değiştiren şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır. Atatürk'ün önderliğinde asil milletimiz ve kahraman ordumuzca milli birlik ve beraberlik ruhu ile binlerce şehit verilerek, büyük bedeller ödenerek yürütülen ve bizleri zaferle buluşturan Kurtuluş Savaşında, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen vatansever bir milletin neleri başarabileceği tüm dünyaya ilan edilmiştir” dedi.

 

 

 

YÜREKTEN İNANIYORUZ

Türkyılmaz, “Türk Gençliği; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine emanet edilen bu aziz vatana, Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacak, koruyacak, kollayacak, gözetecek, hep daha ileriye taşıyarak gelecek nesillere aktaracak, üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir. Onlara güveniyor, yürekten inanıyoruz. Yarınlarımızın güvencesi, yüksek ideallere sahip sevgili gençlerimiz, milli ve manevi değerlere gönülden bağlı, temel hak ve özgürlüklere saygılı, kişilikli, çok çalışan, araştıran, üreten, sorgulayan, donanımlı, teknolojiyi kullanan, kendini yenileyen ve geliştiren bireyler olarak ülkemizi geleceğe güvenle taşıyacak, milli birlik ve beraberliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecektir.

 

EN ÖNEMLİ ÖRNEK VE ETKENDİR

Atatürk'ün liderliğinde asil milletimizin kahraman ordumuzla birlikte Kurtuluş Savaşında tek vücut halinde sergilediği azim, inanç ve kararlılığın unutulmaması, ülkemizin hep daha ileriye gitmesinde, başarıya ulaşmasında, büyük ve güçlü olmasında en önemli örnek ve etken olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz vatanımız için canını feda eden tüm şehitliklerimize, kahraman gazilerimize rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin saygıdeğer halkımızın ve sevgili gençlerimizin 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir