En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Artık sorun olmayacak

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Hasandede Mahallesinde bulunan Su Arıtma Tesisindeki çalışmaları yerinde inceledi.
Bu haber 76 kere okunmuş. 09.07.2024 Salı 18:56

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Hasandede Mahallesinde bulunan Su Arıtma Tesisindeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Önal, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, 1,5 ayda 15 milyon lira yatırım yapıldığını duyurdu. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, arıtma tesisi kaynaklı su kesintilerinin tamamen ortadan kalktığını anca su borularının eski olması nedeniyle oluşan su patlaklarının önüne geçmek için ekip sayısının iki katına çıkarıldığını söyledi. Başkan Önal, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinden alınan proje ve desteklerle bir buçuk ayda alt yapıya 15 milyon liralık bir yatırım yaptıklarına işaret etti.

 

ARIZA ONARILDI

Sosyal medya hesabından arıtma tesisi, su patlakları ve yatırımlar hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Önal, “Hasandede’de bulunan Su Arıtma tesisindeyiz. Geçen hafta MV2 içi hattında bulunan büyük çapta yaklaşık yedi buçuk yıldır devam eden su arsasını İSKİ, Yeşil Vadi ve Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerimizin ortaklaşa üstün bir gayretle yerine getirilmiş tamirini yapmış olduk. Bu tamirat karşıtı yaklaşık yedi buçuk yıldır süren yaptığımız hesaplara göre de aylık ortalama 2,5 milyon, enerji ve su israfına sebep olan arızayı tamamen gidermiş durumdayız. Şu anda yine Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinden getirmiş olduğu yedek motorları sisteme işliyoruz. Ana motorlarında bir arıza olması halinde yedek motorlar anında sisteme girip Kırıkkale'nin herhangi bir sıkıntı yaşamamasını sağlayacak şekilde yeniden dizayn etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

ALT YAPI ÇOK EKSİK

Başkan Önal açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Şu anda Kırıkkale'de su arıtma tesisinden kaynaklı olabilecek su kesintilerinin önüne geçmiş bulunuyoruz. Ancak şehirdeki altyapıların eskimiş olması, uzun yıllardır altyapıya yatırım yapılmamasından kaynaklı sebeplerle bazı mahallelerde bazı sokaklarda altyapıdan kaynaklanan karşı karşıya kalıyoruz. Bu su patlaklarını da gidermek için ekip sayımızı ikiye katladık. Hızlı bir şekilde su patlaklarını tamir etmek için arkadaşlarımız olağanüstü bir çabayla emekle müdahale ediyorlar. Ama altyapıya yatırım yaparak bu problemlerin önüne geçebileceğini düşünüyoruz. Son bir buçuk ayda Ankara Büyükşehir Belediyemiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyemizden almış olduğumuz malzeme ekipman ve proje desteğiyle yaklaşık 15 milyonluk altyapıya yatırım yapmış olduk.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Bu anlamda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'a ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonra altyapıya yatırım yapmaya devam edeceğiz. Kentimizin su sıkıntısıyla karşı karşıya kalmaması adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu anlamda gece gündüz bizimle beraber çalışan Yeşil Vadi Su birliği yetkililerimize Kırıkkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimize Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyemizden gelip bizlere hizmet eden, destek olan tüm personelimize teşekkür ediyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir