En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Asansöre kısıtlama

Kırıkkale Valiliği, İl Hıfzıssıha Kurulu'nun kararıyla ilimizde asansöre binen kişi sayısında kısıtlama getirdi. Buna göre her seferde toplam taşıma kapasitesinin en fazla 4'de 1'i binebilecek.
Bu haber 396 kere okunmuş. 16.04.2020 Perşembe 18:31

ASANSÖR GENELGESİ

Vali Yunus Sezer başkanlığında ki İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınına karşı yeni tedbir kararları aldı. Alınan kararlar içerisinde asansöre aynı anda binecek yolcu sayısına kısıtlama getirildi. Konuya ilişkin açıklama da; 'Koronavirüs (Covid-19) insanların yakın teması sonucunda damlacık yolu ile bulaşan bir hastalık olması nedeniyle, insanlar arasındaki sosyal mesafenin korunması önem arz etmektedir. Bu sebeple sosyal mesafenin korunması amacı ile asansörlere taşıma kapasitesinde belirtilen kişi sayısının en fazla ¼ ’ü kadar kişinin (4 kişinin altında taşıma kapasitesi olan asansörler 1 kişi) koruyucu önlemler alarak binmesine karar verilmiştir' denildi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Kurul ayrıca maske takma kurallarına tam uyularak çalışılan bir iş yerinde, bir çalışanın COVID-19 pozitif çıkması durumunda etrafındaki kişilerin yakın temaslı kategorisinde değil, temaslı kategorisinde değerlendirilmesine, COVID-19 pozitif kişinin takip ve tedavisinin sağlık kuruluşunca yönetilmesine, diğer çalışanların maskesini takarak çalışmaya devam etmelerine, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, hastalık belirtileri açısından 14 gün süreyle takip edilmesine karar verdi.   

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir