En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

At hediye edildi

2024-2025 akademik yılının başlamasına az bir zaman kala Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Kırıkkale Üniversitesine at hediye edildi.
Bu haber 36 kere okunmuş. 05.09.2024 Perşembe 20:31

AT HEDİYE EDİLDİ

Mentol isimli at veteriner fakültesinde pratik ve teorik eğitimlerde öğrencilere feyz olacak. Yeni akademik yılda öğrencilerin teorik ve pratik olarak en iyi şekilde yetişmeleri için gerekli yenileme ve iyileştirme çalışmalarını yapan Kırıkkale Üniversitesi, sektörle yaptığı proje bazlı iş birliği çalışmaları ve kurduğu yakın bağlar ile de bölüm ve programlarının akademik ve teknik kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor. Türkiye’de at ve atçılık üzerine önemli kararların alındığı çalıştaylarda KKÜ ile iş birliği içinde olan Türkiye Binicilik Federasyonu’nun Başkanı Hasan Engin Tuncer, önceki gün Kırıkkale Üniversitesini ziyaret etti. Başkan Tuncer, Kırıkkale Üniversitesine Mentol isimli at hediye etti. KKÜ Rektörü Ersan Aslan tarafından teslim alınan Mentol isimli at, Veteriner Fakültesi himayesine alındı.

 

SAĞLIKLI BİR AT

Veteriner Fakültesinde Mentol’ü yakından inceleyen ve havuçla besleyen Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat ile Atçılık ve Antrenörlüğü Programı Öğr. Gör. Büşra Kırlangıç’tan Mentol hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Serkan Erat, 8 yaşında ve Avrupa asıllı bir ırk olan Mentol’ün cidagosunun 160-170 cm civarında, sağrı ve kas yapısının ise gelişmiş olduğunu belirtti.

 

ASLAN BİLGİ VERDİ

Bir mesleğin öğrenilmesinde uygulama yapmanın önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Üniversitelerde eğitim ve araştırma alanında öğrencilere sunulan imkânlar önemlidir ancak tam anlamıyla bilgi ve beceri kazanmak için uygulama zorunludur. Bu çerçevede bütün bölüm ve programlarımıza gerekli desteği sağlamaya çalıştığımız gibi öğrencilerimize mesleki tecrübe kazandıracak adımlara da önem veriyoruz. Bu anlamlı hediye, Atçılık ve Antrenörlüğü Programı ile Veteriner Fakültesi öğrencilerimizin pratik eğitim olanaklarını genişletmemize ve mezun olmadan mesleklerine aşina olmalarına büyük katkı sağlayacaktır. Hasan Engin Tuncer Bey’e bu cömert katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Mentol, hem öğrencilerimize hem de akademik çalışmalarımıza ilgili bölümlerde yeni bir soluk getirecek.” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir