En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Avukatlarla buluştular

Kırıkkale Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü'nde dolayısıyla yemekte bir araya geldi.
Bu haber 563 kere okunmuş. 08.04.2019 Pazartesi 11:26

YÜKSEK KATILIM OLDU

Düzenlenen yemeğe Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Başsavcı Mehmet Ayaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Kırıkkale Barosu Başkanı Erol Çakır, bürokrasi, yargı mensupları ve avukatlar katıldı. 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlayan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, avukatların, hukuk devleti ilkesinin temel taşlarından olan yargı içindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Sezer,  "Temel insan haklarını savunma ve koruma, hukuksuzluklara karşı çıkma fonksiyonu ve görevi de bulunan avukatlarımız ileri demokratik toplumun en temel güvencelerindendir” ifadesini kullandı.

 

KARARLI BİR DURUŞ

5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlayan Kırıkkale Barosu Başkanı Erol Çakır, "Adaletin temel duygusu ve vurgusu olun savunmanın mimarları avukatlar, biriyi güce koruyarak görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bazen bu kararlı duruş avukatların hayatına mal olmaktadır. Adaletin tesisinde bağımsızlığı bir teminat olan hakkı haklıyı savunurken etkiye kapalı olmayı sadece ve sadece savunmayı ve savunanın savunmasına adalet içinde yılmadan sahip çıkan bir meslektir avukatlık. Bu gün bu mesleğinin bazı sorunları vardır. Arkadaşlarımız mesleklerini icra ederken meslektaşlarımız baskı ve şiddete maruz kalmakta saldırıya uğramaktadırlar."

 

ADALETTE İLK KAPIDIR

Çakır, "Avukatlar halkın adalet aşamasında birinci ve en çabuk ulaşabildikleri noktada bulunmaktadırlar. Hukuk ve adalet arayan ilk önce avukata ulaşır. Avukat, hak ve adalet arayışını kendisi için değil, kendisine başvuran ve adına müvekkil dediğimiz halk için yapmaktadır. Hak aramada avukatların etkin ve yetkili kılınması bu noktadaki sorunların ortadan kaldırılması, avukat için değil, halkın hak arama mücadelesindeki önünün açılması için gereklidir. " Hukukun ve adaletin tesisinde çok önemli görev ifa eden avukatların, toplumsal barış ve adaletin teminatı olduklarını belirten Çakır, "Avukatlık Kanunu’na göre avukatlık hem “kamu hizmeti” hem de “serbest meslek” niteliğinde olan bir meslektir ve “Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder. Çağdaş hukuk anlayışına göre, görevini gerektiği biçimde yerine getiren avukat, sadece müvekkiline hizmet etmekle kalmaz; düzgün bir yargılama sonucunda karar vermek isteyen mahkemeye ve dolayısıyla kamuya hizmet eder. "

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir