En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Baro uyarıda bulundu

İstanbul Barosuna bağlı Avukat İbrahim Ak Ordu’da 26 Temmuz 2022 tarihinde haciz işlemlerini yerine getirmek üzere gittiği evde...
Bu haber 201 kere okunmuş. 28.07.2022 Perşembe 18:53

İstanbul Barosuna bağlı Avukat İbrahim Ak Ordu’da 26 Temmuz 2022 tarihinde haciz işlemlerini yerine getirmek üzere gittiği evde fiziki ve sözlü saldırıya uğradı, Kırıkkale Barosu bu saldırı üzerine açıklamada bulundu.

 

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Kırıkkale Barosu “İstanbul Barosu meslektaşımız Av. İbrahim Ak, 26 Temmuz 2022 tarihinde, Ordu'da haciz işlemlerini yerine getirmek isterken pes pese sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır. Baba-oğul saldırganlar yakalanarak gözaltına alınmış, çıkardıkları mahkemece tutuklanmıştır Ordu Barosu İstanbul Barosu ve BB Avukat Hakları Merkezi'nin ilk aşamadan itibaren katkısıyla etkin şekilde yürütülen soruşturma sürecinden memnuniyet duyuyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Biz Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu sistematik saldırılar karşısında; adalet şiddete uğrayan hiçbir meslektaşımızı da yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

ÇÖZÜM ÖNERİSİ YAPILDI

Kırıkkale Barosu “Avukatın görevini yerine getirmesine engel olan, bunun için sözlü ve fili saldırıya başvuran hatta yaşamlarına kast edenlerin; bu cüreti saldırıya başvuran hatta yaşamlarına kast edenlerin; bu cüreti mesleğimizi itibarsızlaştırma politikalarından aldığını biliyoruz. Bu politikaların devam etmesi halinde, adalete erişim ve adil yargılanma hakkı başta olmak üzere hukuk devleti ilkelerinin onarılmaz bir şekilde yara alacağı uyarısından bulunuyor çözüm önerilerimizi defalarca ilettiğimiz yasama ve yürütmenin temsilcilerini bir kez daha Türkiye Barolar Birliği ve Barolarla iş birliği yapmaya davet ediyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir