En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bayrak töreni yapıldı

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyesi Ali İhsan Kılıç, 40 yıl önce ölen İstikal gazisi dedesi Haydar Kılıç'ın mezarı başına Türk bayrağı diktirdi.
Bu haber 792 kere okunmuş. 16.03.2020 Pazartesi 07:49

40 YIL SON GELEN MUTLULUK

Kaybolan İstiklal Madalyasının geri verilmesi  ve Türk bayrağı dikim töreni Balışeyh ilçesi, Battalobası köyü mezarlığında gerçekleşti. Yapılan törende Ali İhsan Kılıç ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Ayrıca bayrağın asılmasıyla birlikte, bir anda çıkan rüzgar bayrağın durmadan dalgalanmasına vesile oldu. Saygı duruşu ,İstikal Marşı ve Kur'an-ı Kerimin okunduğu törene  Balışeyh Kaymakamı Kübra Kaplan, Kırıkkale Merkez Komutanlığı Bakım Komando Albay Ünal Gençoğlu, Hacılar Belediye Başkanı  Mehmet Koyuncu,  Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları, gazinin yakınları ve vatandaşlar katıldılar.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Dedesinin bundan 40 sene önce 98 yaşında hayatta gözlerini yumduğunu belirten  Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyesi Ali İhsan Kılıç, "Dedem Haydar Kılıç, İstiklal Savaşı'nda Bağdat, Basra, Halep ve Şam'da  11 sene süvari başçavuşu olarak düşmana karşı mücadele verdi. Dedem savaşa kardeşleri Kazım ve Salih ile birlikte gitmişlerdi. Sadece dedim geri döndü. Diğer kardeşleri geri dönmedi. Dedem Türk bayrağını çok severdi. Süvari birliğinde bayrağı hep o taşırmış. Dedim öldükten sonra, Gazi Madalyasını da bulamadık. Bende bunun üzerine madalyayı tekrar almak ve mezarı başına Türk bayrağını dikmek için mücadele vermeye başladım."

 

TÜRK BAYRAĞINI ÇOK SEVERDİ

En büyük desteği Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'den gördüğünü açıklayan Ali İhsan Kılıç, "Madalyayı almak ve mezarı başına Türk bayrağını dikmek için olur aldım. Buna vesile olanlardan ve törene katılanlardan Allah razı olun. Bu günümü ölene kadar asla unutmayacağım. Dedemin isteği yerine geldi. Dedem Türk bayrağını çok severdi. Bizi dizinin dibine oturur savaşta yaşadıklarını dinlerdik. Çok çile çekmiş. Kardeşleri Kazım ve Salih anlatınca göz yaşları sel olurdu. Onla birlikte bizde ağlardık. Allah mekanını cennet eylesin. Onun gibi bir dedem olduğu için çok gururluyum. O ve onun gibilerle hala vatanımız ayakta duruyor ve durmaya devam edecek. Tüm şehit ve gazlerimizin ruhu şad olsun."dedi.

 

BÜYÜK BİR MERTEBE

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, "Şehitlik ve gazilik, İslam´da iki büyük mertebedir. Biri, Allah için savaşarak ölmek; diğeri ise, aynı savaştan sağ çıkıp şerefle yaşamak demektir. Bu iki yüce mertebeye ulaşmak, asırlardır her Müslümanın ana gayesi olmuştur. Gerek Yüce Kitabımız Kur´an-ı Kerim´de ve gerekse eşsiz Peygamber Hz. Muhammed (sav)´in hadis-i şeriflerinde, şehitler ve gaziler alabildiğine övülmüş ve çeşitli cennet nimetleriyle müjdelenmiştir. Yüce Allah Kur´an-ı Kerim´de şöyle buyuruyor: “Allah, müminlerden mallarını ve canlarını, kendilerine verilecek cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar, Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler. Bu, Tevrat´ta, İncil´de ve Kur´an´da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah´ tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır? O halde O´nunla yapmış olduğunuz bu alışverişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük bir kazançtır.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir