En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bayram resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu tarafından MKE Havuzbaşı Sosyal Tesisleri’nde resepsiyon verildi.
Bu haber 143 kere okunmuş. 31.08.2022 Çarsamba 18:52

RESEPSİYON VERİLDİ

Coşku ve heyecanla tüm gün boyunca süren 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu tarafından MKE Havuzbaşı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen resepsiyonla devam etti. Protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler ile ailelerinin katıldığı resepsiyonda konuşma yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, “Kim ki bir mucize görmek istiyorsa 100 yıl öncesine baksın. 100 yıl öncesinde hatta daha eskisinde durum şöyleydi; büyük devletimiz artık zayıflamıştı, son 200 yıldan beri mağlubiyetlerimiz galibiyetlerimizden daha fazlaydı. Sonra Rus harbi Rus yenilgisi, peşinden Trablusgarp. Trablusgarp’la beraber Trablusgarp’tan çekilişimizin nedeni ve ciğerparemiz balkanları kaybedişimiz, sonra büyük güçlü düveli muazzama denen devletlerin bizim topraklarımıza, bizim vatanımıza göz dikmesi. Artık bunlarında miadı doldu, bunları da tarih sahnesindeki yerinden edelim, bir ceset torbası gibi atalım saikiyle 1. Cihan harbini başlattılar” dedi.

 

ZAFERİ ANLATTI

Vali Tekbıyıkoğlu, “Kanal Cephesi, Galiçya, Yemen, Kafkaslar, Çanakkale büyük mücadeleler verildi. Siperler doldu doldu boşaldı, tabyalar doldu doldu boşaldı, Anadolu insanın, Türk’ün önemli bir kuvveti buralarda kırıldı ve 1. Cihan harbinden mağlup ayrıldık. Sonra Mondros Mütarekesi, sevr dayatması ile vatanımızı tekrar bölmek istediler.  Bizi geldiğimiz yerlere Asya’nın içerisine sürmek istediler. Payitaht işgal altındaydı, memleketin güneydoğusu, Fransızlar güneyi, İtalyanlar, İzmir işgal altındaydı. Yunanlar Polatlı’ya kadar gelmişti. Tam Türk’e kefen biçilmişti ki o yüz yılın mucizesi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tıpkı bir cesede yeniden ruh verirmiş gibi, tıpkı bir millete yeniden enerji verirmiş gibi bu millete tekrar enerji vererek, tekrar bir ruh vererek, tıpkı Anka Kuşu gibi kendi külünden kendini oluşturarak bu kutlu mücadeleyi verdi ve bunu Cumhuriyetle nişanladı. Yapamazsın dediler inanmadılar, nasıl yapacaksın dediler. Silah yok dediler, buluruz dedi. Asker yok dediler, toplarız dedi. Nasıl toplarsınız diye sorduklarında ise, ‘Kopan bir tesbihin tanelerini toplarmış gibi toplarız’ dedi. Hakikaten kopan bir tesbihin tanelerini toplarmış gibi toplanan ordu 100 yıl önce  bugün Afyon’da başlayarak düşmanı püskürttü ve 9 Eylül’de de düşmanı denize atarak bu kutlu zaferi taçlandırdı” diye konuştu.

 

SADECE BİR TARİH DEĞİL

Vali Tekbıyıkoğlu, “30 Ağustos sadece bir tarih değil, 30 Ağustos, mazlumun zalime galip geldiği bir gün. 30 Ağustos, imanın küfre galip geldiği bir gün. 30 Ağustos, iradenin istilaya karşı geldiği bir gün. 30 Ağustos, tamda Türk’ü mezara koyduk dedikleri anda Türk’ün ayağa kalkıp ‘Mekanın gerçek sahibi burada’ dediği gündür. Bu duygu ve düşüncelerle, bundan 100 yıl önce bu memleketin tekrar geri vatan kazanılmasında, tıpkı bin yıl öncesinde Malazgirt Harbi’nde olduğu gibi tekrar Türk’ün vatanının tescillendiği bu kutlu mücadelede emeği geçen başta Mustafa Kemal Paşa onun silah arkadaşlarını, Sakallı Nureddin Paşa’yı, şehit olanlar ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güzel bayramın, bu kutlu bayramın 1000 yıl sonra yeni ufuklarda yeni sınırlarda yine aynı coşkuyla kutlanması temenni ediyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir