En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bıçak kemiğe dayandı

CHP Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, son günlerde yapılan zamları eleştirdi. Bozdağ, bıçağın kemiğe dayandığını ifade etti. Bozdağ, " Bu nedenlerle erken değil, derhal seçim kararı alınmalıdır” dedi.
Bu haber 217 kere okunmuş. 21.10.2021 Perşembe 18:41

AÇIKLAMADA BULUNDU

CHP Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ yaptığı açıklamada "Son günlerde yağmur gibi yaşanan zamlar artık vatandaşın hayatını çekilmez hale getirmiştir. Benzin, mazot, LPG, doğalgaz, elektrik, temel gıda maddeleri, temizlik ürünleri gibi vatandaşın en sık kullandığı ve en temel ihtiyaçlarını karşılayan kalemlere yapılan zamlar, altından kalkılamaz hale gelmiştir. 2022 yılı bütçesinin de görüşüleceği bu günlerde, bütçede toplanması muhtemel gösterilen vergilerdeki artış oranı da dikkat çekicidir. Asgari ücretle bırakın ihtiyacını karşılamayı, yalnızca hayatta kalmaya çalışan vatandaş, tek çareyi gelirinden fazla harcama yapmakta bulmuş, kredi kartı borçlarının yalnızca asgari ödemesini gerçekleştirerek her geçen gün bankalara borçlanmaktadır. Ancak iktidarın bu tablodan zerre rahatsız olmadığı ortadadır. Zira Cumhurbaşkanı maaşına yapılan %14’lük zam da bunun kanıtıdır” dedi.

 

DERHAL DURDURULMALI

Bozdağ, "Vatandaşın ekonomik açıdan iyice bunaldığı bu günlerde, özellikle akaryakıt, elektrik, doğalgaz gibi kış aylarında soğuk havaların da etkisiyle tüketimi artan kalemlerde kullanılmak üzere, “kara kış fonu” kurulmalıdır. Paralel devlet yapılanması TÜGVA gibi vakıflara ve kurumlara ödenen paralar derhal durdurulmalı, bu kaynaklar halka döndürülmelidir. Bir an evvel asgari ücretin üzerindeki tüm vergiler kaldırılmalı, dar gelirli vatandaşa nefes aldırılmalıdır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası’na yapmış olduğu ziyaretin ve uyarılarının derhal ciddiye alınması gerekmektedir. İğneden ipliğe ithalat üzerine kurulu bu ekonomi modeli, vatandaşımızı ezdirmektedir. Doların her 10 kuruş artışında, vatandaşın sırtına milyarlarca lira hem faiz yükü, hem de zam yükü binmektedir. Ekonomi yönetiminde kararlar 5’li çete için değil halk için alınmalıdır. Yap-işlet-devret modeli ile yapılıp, fahiş miktarlarda “garanti ödemesi” gerçekleştirdiğimiz sözde yatırımlara “garanti ödemeleri” derhal durdurulmalı, bu kaynak vatandaşın günlük ekonomisine aktarılmalıdır.

 

SEÇİM YAPILMALI

Mevcut iktidar, artık ülkeyi yönetme kabiliyetinden çok uzak bir görüntü vermektedir. Ülkenin tüm bürokrasisi en kısa sürede iktidara gelecek olan Millet İttifakına yönünü dönmüş durumdadır. Bu nedenle iktidarda kaldığı her gün, vatandaşın sırtına yeni yükler yükleyen Cumhur İttifakı derhal seçim kararı almalı, özellikle ekonomik anlamda açılan yaralar bir an evvel sarılmaya başlanmalıdır. Millet ittifakı tüm bileşenleriyle ülkeyi en iyi şekilde yönetecek güçte ve iradededir. Bu nedenlerle erken değil, derhal seçim kararı alınmalıdır. Geliyor gelmekte olan…'' dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir