En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Birlik seçimleri yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Kırıkkale’yi temsil edecek olan 3 asil, 2 yedek üyenin seçimi yapıldı.
Bu haber 602 kere okunmuş. 17.05.2019 Cuma 09:19

3 ASİL 2 YEDEK ÜYE SEÇİLDİ

Seçimlerin yapıldığı toplantıya Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Erol Mutlu Bakır divan başkanlığını yaptı. Divan heyetinde ise Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem yer aldı. Türkiye Belediyeler Birliği hakkında katılımcılara bilgi veren Bakır, “Belediyelerin seçilmiş veya atanmış personelini eğitmek, belediyelere rehberlik etmek ve teknik destek sağlamak başlıca görevleridir. İlimizi temsil edecek meclis üyelerinin 2’si belediye başkanları arasından, 1’i ise meclis üyeleri arasından belirlenmektedir. İnşallah Ankara'da birliğin üst organlarının seçimini yaparak önümüzdeki 5 yıl şehrimize hizmet edeceğiz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

TÜRKYILMAZ YÜKSEK OY ALDI

Daha sonra oylama işlemine geçildi. 3 asil, 2 yedek üyenin ifade edildiği 2 ayrı teklif sunuldu. Daha sonra kapalı oylama ile yapılan seçimler sonucu Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri belirlendi. Oylamalarda dikkat çeken detay ise en fazla oyu alan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz oldu. 55 oyla en yüksek oyu alan Türkyılmaz’ın ardından 53 oy ile Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik takip etti.

 

İŞTE BELLİ OLAN LİSTE

Asil üyeliklere; Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ve Ak Parti Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Emrah Doğan seçildi. Yedek üyeliklere ise; Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu ve MHP Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır seçildi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, oylamaya girmeden doğal üye olarak meclise katılacak. AK Parti’nin sunduğu teklifte asil üyelerden Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin ile yedek üyelerden ve Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve AK Parti Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Hafize Yıldız, yeterli oyu alamayınca seçilemedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir