En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bizler de istemiyoruz

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Bölge Başkanı Turgut Gözüyukarı, bölge başkanlığını yaptığı illerdeki üyelerinin haklarını korumak amacıyla özverili çalışmalar gerçekleştiriyor.
Bu haber 196 kere okunmuş. 26.12.2021 Pazar 12:39

AÇIKLAMADA BULUNDU

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Bölge Başkanı Turgut Gözüyukarı, bölge başkanlığını yaptığı illerdeki üyelerinin haklarını korumak amacıyla özverili çalışmalar gerçekleştiriyor. Başta genel başkanımız İmran Okumuş ve yöneticilerimiz olmak üzere tüm sendika çalışmalarını takdir ediyor ve teşekkür ediyoruz” dedi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Bölge Başkanı Turgut Gözüyukarı, “Akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasını bizler de istemiyoruz şu zor süreçte diğer tüketim maddelerine göre akaryakıt fiyatı fazla artmadı bu durum zamların bir kısmının devletin ÖTV alacağından karşılanmasından dolayıdır devletimizin her zaman yanındayız destekçisiyiz. Bu zor günlerde elbet geçecektir. Maliyet altı satışların, kalitesiz akaryakıt satışlarının da bitmesini istiyoruz Son günlerde ülke genelinde yükselen dolar artışı nedeniyle birçok ürünlerin fiyatlarında artışlar gözlemlendi.

 

DURUMU ANLATTI

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından ateşi sönen dolar fiyatlarındaki iniş nedeniyle vatandaş, akaryakıt fiyatlarında da indirim bekliyor. Akaryakıttaki son durum ve akaryakıt istasyonu temsilcilerinin problemleri hakkında bilgi veren Gözüyukarı, “PÜİS, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en çok üyesi olan akaryakıtçı sendikasıdır. Bu sendika 1967 yılında kuruldu. Akaryakıt bayilerinin üyemiz olsun olmasın haklarını savunmak temsil etmek amacıyla çalışma gerçekleştiriyoruz.

 

AYAKTA KALMA ÇALIŞMASI

Türkiye’de 10 bine yakın üyemiz var. Kırıkkale başta olmak üzere; Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çorum illeri bölgemize bağlı. PÜİS, EPDK’da, maliyede, gelir idaresi başkanlığında, TSE de girişimlerde bulunarak akaryakıt bayilerinin menfaatine olacak kazanımlar sağlamak için çalışma yapıyor. Genel Başkanımız İmran Okumuş yoğun çaba ve gayret gösteriyor.” Petrol, ithal olmasından dolayı dolara bağlı. dövizin yükseldiği dönemlerde fiyatlar  da yüksek. Geçen hafta iki defa indirim yapıldı ÖTV’ye eklendiği için pompaya yansımadı. Bunu vatandaş göremedi ama ileriki günlerde indirimin olabileceğini düşünüyorum. Bizim karlılıklarımız da çok az. Biz dürüst bayilerde ayakta kalmaya çalışıyoruz. 

 

GİDERLER  ÇOK YÜKSEK

24 saat boyunca açığız. Gece şehirlerimizi aydınlatıp güvenli istasyonlar sağlıyoruz istasyonlarımız modern ve yeni. Çoğu ülkenin ilerisindeyiz, binlerce kişiye istihdam sağlıyoruz Bizler gece şehirlerin bekçileriyiz. Yüksek kazanımlarımız yüksek karlarımız yok. Petrol fiyatlarının artmasından dolayı da bizim karlarımız yüzdesel olarak düştü. Araç sahiplerindeki algı petrolcülerin çok para kazandığı. Oysa çok çeşitli ve yüksek giderlerimiz hiçbir zaman göze görünmüyor. Bunun yanında kaçak akaryakıtla mücadele ediyoruz. Maliyet altı satışlarla mücadele ediyoruz. Pandemide en çok ciro kaybı yaşayan sektörlerin başında geliyoruz Bu süreçte dürüst bayiler olarak ayakta kalmaya çalışıyoruz dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir