En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Büyükşehir ihtimali

Ankara'nın saygın avukatlarından Kırıkkaleli hemşerimiz AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Avukat Mehmet Yılmazer, Kırıkkale'nin geleceği ile ilgili tespitlerde bulundu.
Bu haber 616 kere okunmuş. 23.10.2019 Çarsamba 09:41

YILMAZER PAYLAŞIMDA BULUNDU

Kırıkkale ile bağını koparmayan ve şehir ile özleşen AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Avukat Mehmet Yılmazer, "Yakın zamanda bir takipçim bana Takvim Gazetesinde yeni bir çok ilin Büyükşehir Belediyesine dönüşeceğine ilişkin bir haberi paylaştı. Sayılan iller arasında Kırıkkale yoktu. En son belirtilen il ile de nüfus olarak farkımız 4000 kişi görünüyordu. Bir kentin il olması kategorik olarak ilçe olmasından daha iyi gelir hepimize. Yine bir kentin Büyükşehir Belediyesine sahip olması görece daha küçük olmasından yeğ tutulur. Bir şehrin kategorik olarak bir ileri safhada değerlendirilmesi siyasal kararların neticesidir ve elbette yatırım anlamında öncelik kazanması gibi devlet bütçesinin bu şehre katkısının artması gibi sonuçları olur” dedi.

 

ÜLKE İÇİN NASIL BİR ÖNEME SAHİBİZ

Sözlerine devam eden Yılmazer, "Bunlar elbette istenen durumdur bir kent halkı için. Peki kentlileşme baremimiz nerelerde sizce? Sosyal hayat, kültürel faaliyetler, üniversite ve üniversiteli yaşamı? Endüstriyel anlamda bu ülke için nasıl bir öneme sahibiz? Hemen Makine Kimya diyeceksiniz. Sesinizi işitiyorum.  Makine Kimya Endüstrisine Genel Müdür atanırken şehrimizi, siyasilerimizi, Makine Kimya emektarlarımızı dinliyorlar mı? ( Ben bilmiyorum bilen varsa söylesin) Neden çok da kulak asılmıyoruz sizce? Mesela Makine Kimya Genel Müdürlüğünü Kırıkkale’ye taşımak İçin biraz çaba göstermemiz lazım. Düşünsenize Makine Kimya Genel Müdürlüğü Kırıkkale'de olsa şehrin bürokrasisi nasıl etkilenirdi?" açıklaması yaptı.

 

İŞSİZLİK ORANI DA DÜŞER

Yılmazer, "Geçenlerde Kırıkkale Belediye Başkanımızın çabası ile Kırıkkalemize bir Jandarma Birliğinin getirileceğini okudum. Evet buna çok memnunum. Kırıkkale nüfusu hak ettiğinin çok altındadır. Bu da tamam. Bu nüfusun artması da bana kalırsa hızlı trenin devreye girmesi ile an meselesi. Buna askeri birliğin eklenmesi, MKE Genel Müdürlüğünün Kırıkkale’ye getirilmesi de eklendiğinde zaten sayımız Büyükşehir Belediyesi olma sınırını çoktan aşmamızı sağlar. Bunlardan öte yaşayan nüfusun bu şehirde kalmasını, hayatını mutlu bir şekilde idame ettirmesi için daha başka faktörlerin devreye girmesi gerekir. Gerek sosyal hayatın zenginleştirilmesi gerek kültürel faaliyetlerin gerekse de entellektüel faaliyetlerin karşılık bulabiliyor olması gerekir. Dünyada bir kent değerlendirilirken bu gibi üst yapısal unsurlara da bakılır. Dolayısıyla bu kısımlarına çalışırsak şehrin işsizlik oranı da düşer. Canlı bir ekonomi doğar. Pek çok şeyi böyle çözebiliriz. Şimdi ilk hedef bence Yeşil Vadi olmalı. Saygılarımla" dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir