En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çanakkale asla geçilemez

Çanakkale Zaferi’nin 104.yıl dönümü ve Şehitler Günü Kırıkkale’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Şehitlik ziyaretinde şehit yakınları mezarlık başında göz yaşlarını tutamazken, duygulu dolu anlar yaşandı.
Bu haber 661 kere okunmuş. 18.03.2019 Pazartesi 19:27

TÖREN DÜZENLENDİ

Kırıkkale’de, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve Şehitler Günü için ilk tören Cumhuriyet Meydanında düzenlendi. Buradaki törende Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Binbaşı Akın Yıldız bu günün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu söyledi.

 

DUA EDİLDİ

Çanakkale Zaferi’nin 104.yıl dönümü ve Şehitler Günü kutlaması Kırıkkale Şehitliğini ziyaretle devam etti. Vali Yunus Sezer protokol üyeleri ve şehit yakınlarının katıldığı şehitlik ziyaretinde askeri personel şehitler için 3 el saygı atışı yaptı. Saygı atışının ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım  tüm şehitler için dua etti. Şehit mezarlarının gezilmesi ve şehit dernekleri ziyaretleri ile devam eden tören Polisevinde verilen öğle yemeği ile son buldu. Törenlere, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan,Milletvekilleri Halil Öztürk, Ahmet Önal,  Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Siyasi partilerin temsilcileri, şehit ve Gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BÜYÜK BİR ÜLKEDİR

İl Kültür Merkezinde "Çanakkale'ye Can verenler'' konulu tiyatro gösterimi  ile devam etti. Burada bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Türk Milletinin büyük bir millet olduğunu ifade ederek, “Türk milleti yaptığı büyük hizmetleriyle, çalışmalarıyla ve verdiği büyük savaşlarla insanlığa, huzuru, kardeşliği, barışı götürmek amaçlayan büyük bir ülkedir. Hiçbir zaman işgal etmek aklına gelmemiştir. İyi bir yaşam ortamını bütün milletlere nasıl götürürüm düşüncesiyle mücadele etmiş, gerektiğinde savaşmış, bu güne kadar bu anlayışını devam ettirmiş bir ülkedir Türkiye” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir