En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çarklar dönmeli

Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Ferman Aldemir, tüm dünyanın koronavirüsle mücadele ettiği bu süreçte...
Bu haber 348 kere okunmuş. 12.04.2020 Pazar 11:23

Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Ferman Aldemir, tüm dünyanın koronavirüsle mücadele ettiği bu süreçte Türkiye’nin üretim kapasitesini ve istihdamı koruyabilmek için her türlü adımı tereddütsüz atması gerektiğini belirterek, "Ekonominin çarklarını bu süreçte tüm olumsuzluklara rağmen döndürmeye devam etmeliyiz" dedi.

 

 

AÇIKLAMA YAPTI

Mücbir sebep kapsamına alınan gelir vergisi mükelleflerinin 2020 Mart, Nisan ve Mayıs dönemine ait KDV beyannameleri ile muhtasar beyannamelerinin  verilme  tarihinin  27  Temmuz  2020  tarihine,  bu  vergilerin ödenmesininise 6 ay ertelenerek Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendiğini hatırlatan Başkan Aldemir, "Ülkemizin en önemli meselelerinin başında sermaye birikiminin sağlanması ve kurumsallaşmanın  teşvik  edilmesi  gerekir. Bugüne kadar gerek kamu gerek sivil toplum örgütleri kurumsallaşma ve sermaye birikiminin  sağlanmasına  yönelik  çalışmalarda  bulunmuş  ve  bunu  teşvik etmişken bugün gelinen noktada sadece esnaf ve serbest meslek erbabının mücbir sebep kapsamına alınması sermaye birikimi ve kurumsallaşma ile vergilemede  adalet  ve  eşitlik  ilkesini  zedelemiştir. 

 

DİNAMİK BİR SÜREÇ

Şöyle  ki,  gelir  vergisi mükellefi olarak faaliyetini icra eden bir mali müşavir veya bir avukat mücbir ise sebep  kapsamına  alınmışken  aynı  faaliyetini  kurumsallaşma  adına  şirket kurarak  icra  eden  mesleki  şirketler  mücbir  sebep  kapsamında değerlendirilmeyerek bir nebze cezalandırılmış gibi oldu. Bu dönemde bilakis şirketleşmeyi  ve  dolayısıyla  kurumsallaşmayı  vergi politikaları  ile  de desteklememiz ve kamuoyuna böyle bir mesaj vermemiz gerekirdi. Benzer şekilde aynı faaliyetleri adi ortaklık kurarak icra edenler de mücbir sebep kapsamında değerlendirilmedi. Tabi ki dinamik bir süreç yaşamaktayız."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir