En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çiftçinin geliri artacak

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunularak destek alan “KOP ile yaz seracılığı projesi” kapsamında...
Bu haber 410 kere okunmuş. 28.11.2019 Perşembe 08:14

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunularak destek alan “KOP ile yaz seracılığı projesi” kapsamında, Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği (Seracılık) Eğitim toplantısı başladı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda, 26 Kasım Salı günü saat 9.30’da başlayan eğitim toplantısı, 3 gün (26-27-28 Kasım 2019) sürecek. Eğitimler; Bakanlık Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü uzman personelleri tarafından yapılacak.

 

 

HEDEFİ YAKALAMIŞ OLACAĞIZ

Eğitim toplantısına katılan ve bir konuşma yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “ bu proje ile her biri 525 metrekare olan 20 adet yaz serasının kurulumu yapılarak belirlenen hak sahiplerine teslim edildi. Gerek kurulum aşamasında gerekse takip eden süreçte de uzman personellerimiz ile çiftçilerimize her konuda teknik destek sunuldu. Tüm bunların yanı sıra Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 3 gün sürecek bu eğitim de üretim konusunda büyük katkılar sağlayacaktır. Sayın Valimiz, ilimizde seracılığın yaygınlaşması konusuna büyük önem vermektedir. Bu konuda ilimiz için bir hedef belirlemiştir. Çalışmalarımızla bu hedefe daha da yaklaşmış durumdayız. Sene sonunda bu hedefi yakalamış durumda olacağız.” Şeklinde konuştu.

 

2-3 ÜRÜN HASAT EDİLEBİLECEK

“KOP İle Yaz Seracılığı Projesi” kapsamında, her biri 525 metrekare olan 20 adet yaz serası kurulumu yapılarak belirlenen hak sahiplerine teslim edildi. Projenin bütçesi 810.000 TL olup; %30’u çiftçi katkısı ile, %70’i KOP idaresince karşılanmıştır. Projemizin temel amacı; İlimizde örtüaltı yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak, çiftçilerin gelirini artırmaktır. Tarla şartlarına göre 1,5 ay erkencilik sağlanması ve güz döneminde üretim sezonun uzatılması ile yıl içerisinde 2-3 ürün hasat edilebilecek.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir