En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çırak ve stajyer uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, çırak ve stajyerlerin mesleki eğitime başladıkları tarihten itibaren yapılan sigorta maalesef yaşlılık sigortası olarak kabul edilmemektedir” dedi.
Bu haber 77 kere okunmuş. 04.01.2023 Çarsamba 16:53

KONUYU GÜNDEME TAŞIDI

CHP Milletvekili Ahmet Önal, TBMM’de emeklilik yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çırak ve stajyerlerin mesleki eğitime başladıkları tarihten itibaren yapılan sigorta, maalesef yaşlılık sigortası olarak kabul edilmemektedir. Bu nedenle yüzbinlerce emekçi, emeklilik hakkına erişemiyor. Anayasal haklardan mahrum ediliyor. 18 yaş altında mesleki eğitime başlanılan tarih emekliye esas sigorta tarihi olarak kabul edilmelidir.

 

ESAS ALINMALIDIR

Anayasal eşitlik ilkesi de dikkate alınarak, uygulamada adaletin sağlanması için, aslında fiilen bir çalışmaya ve sigortalılığa dayanan çıraklık ve staj süresine borçlanma hakkı tanınmalı, bu çalışmalar uzun vadeli sigorta kolları bakımından da sigortalılık başlangıç tarihi olarak esas alınmalıdır. Böylece yaşanılan mağduriyetler giderilecek, bunun yanında mesleki eğitimin özendirilmesinde de katkıda bulunulacaktır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir