En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Doktorlar iş bıraktı

Hekim Birliği, Tabip Sen ve Hekim-Sen´e bağlı doktorlar 26 ve 27 Mayıs´ta iş bıraktıklarını duyurdu. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastane önünde bir araya gelen hekimler basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdiler.
Bu haber 201 kere okunmuş. 27.05.2022 Cuma 18:48

İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Hekimler adına açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Pınar Demir  Gündoğmuş, “Biz Hekimiz; dil, din, ırk ayırt etmeden yalnızca hastaların şifası için uğraşan. Biz Hekimiz; gece gündüz özveri ile çalışan. Biz Hekimiz; insanların en muhtaç olduğu anda destekçisi olan. Biz hakkı  ödenmesi gereken ancak yıllardır oyalanan, alay edilircesine ve mesleki onuru dahi hiçe sayılarak “hakkınız ödenmez” denilenleriz” “Yıllardır değersizleştirilen mesleğe, her geçen gün artan şiddete,  düzelmesi gerekirken daha da kötüleşen çalışma koşullarına karşılık azalan bir maaşa layık görüldük. Bizler hayatları kurtarmaya çalışırken,  hayatlarımıza ve hayallerimize kastedildi.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Hakaretlere, baskılara ve tehditlere maruz kaldık. Ancak hiç kimse unutmasın ki düştüğümüz yerin ötesi yok ve artık hep birlikte ayağa kalkıyoruz. Bizler ayrışmıştık; artık birleştik. Toplandık, toparlandık ve artık tek bir ses olduk.   Hekimler olarak yıllardır yalnızca oyalandık. Aralık ayında umutlandık ancak sorunlarımızın çoğu görmezden gelindi. 14 Mart Tıp Bayramı gerçek bir bayram olsun diye bekledik ancak sonuç yine “hakkınız ödenmez” oldu. Aralık ayındaki sözlerin üzerinden 176 gün, 14 Mart´ın üzerinden 74 gün geçti ve bizler hala oyalanıyoruz.

 

DÜZENLEME OLMADI

Şimdiye kadar yapılması planlanan düzenlemelere bakıldığında: Şiddet ileilgili alınması gereken önlemler henüz tamamlanıp uygulamaya koyulmamış olmakla birlikte, şiddetin ortaya çıkmasına karşı sendikamız ve hekimlerin ortak talebi olan önerilerimizden hiçbiri gerçekleştirilmemiştir.       Planlanan maaş zamları hekimlerin hak ettiği seviyeye ulaşamamış ve hekim maaşları yoksulluk sınırının altında kalmıştır. Hekimlerin ek göstergeleri olması gereken noktaya yükseltilememiştir. Emeklilik için yapılan çalışmalar ise henüz sonuçlanmamıştır. Eksik ve hatalı mevzuatlarla ilgili hiçbir düzenleme yapılmamıştır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir