En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Dron ile ekim

Kırıkkale´de son yıllarda ekim alanı artan çeltiğin ekimi ve ilaçlama işlemi drone kullanılarak kısa sürede daha etkili şekilde yapılıyor.
Bu haber 173 kere okunmuş. 27.05.2022 Cuma 18:47

ÖNEMLİ BİR UYGULAMA

Çeltik ekimi için Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesinde program düzenlendi. Çeltik ekimine Sulakyurt İlçe Kaymakamı Kerem Tunçer, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ile çiftçiler katıldı. Kaymakam Tunçer ve Müdür Yılmaz ilçe sınırlarında yoğun çeltik üretiminin gerçekleşmesi hasebiyle bu yıl ilk olarak drone ile ekimin gerçekleştirildiğini söyledi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Ekim sahasında basın mensuplarına bilgi veren İl Müdürü Sırrı Yılmaz, ‘‘İlimizde çeltik ekiminin büyük bir kısmı Sulakyurt ilçemizde yapılmaktadır. İlçemizde yaklaşık 5000 dekar alanda çeltik ekilmektedir. Bugün burada bulunmamızın asıl sebebi ise önceki yıllardan farklı olarak ilk kez drone ile çeltik ekimini gerçekleştirmemizdir. Bu sayede yakıt, işçilik gibi girdi maliyetlerini düşürüyor, zamandan kazandırıyor ve ekimde homojen bir dağılım sağlanıyor.

 

ÇİFTÇİLER KAZANACAK

Ayrıca ekimin sırasında drone ile ilaçlama ve gübreleme işlemlerinin de kullanarak tasarruf sağlandığını dile getiren Müdür Yılmaz, “Bu sağlamış olduğumuz tasarruf sayesinde de hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazanacak. Geleceğimiz için ülkemiz için üretim yapmaya durmadan devam edeceğiz. Burada ekimini gerçekleştirdiğimiz çeltiğin de ilimize, çiftçimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir