En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

El Cerrahisi’nde uzman

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi’nde Ortopedi ve El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Kasapoğlu tarafından bu bölgede ilk olacak nitelikteki operasyonlar başarıyla gerçekleştiriliyor.
Bu haber 305 kere okunmuş. 15.11.2021 Pazartesi 18:29

BAŞARILI OPERASYONLAR

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi’nde Ortopedi ve El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Kasapoğlu tarafından bu bölgede ilk olacak nitelikteki operasyonlar başarıyla gerçekleştiriliyor. 7/24 Acil Ortopedi ve Travmatoloji/ El Cerrahisi ve Mikrocerrahi müdahaleleri, 112 ve bölge hastaneler ile senkronize olunarak ilimiz ve bölgemizden kabul edilen hastalarımıza başarı ile yapılıyor. Bir çok başarılı operasyona imza atan Op. Dr. Kasapoğlu, tedavi yöntemleri, operasyon uygulamaları ve diğer konularda bilgilendirmede bulundu.

 

EL CERRAHİSİ NEDİR?

Ortopedi ve El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Kasapoğlu, konuyla ilgili “Parmak ucundan başlayıp boyuna kadar olan bölgedeki cilt, cilt altı, kas, tendon (kas kirişi), sinir, damar, eklem ve kemik ile ilgili her türlü yaralanma, hastalıklar ve sorunlar El Cerrahisi'nin temel konularını oluşturmaktadır. Bu bölgede açık bir yaralanma olmadan oluşan kırık ve çıkıklar, kas ve tendon kopmaları; veya cilt kesilerinden, uzvun çok ağır yaralanması ve kopmasına (buna ayak ve bacak da dahil) kadar oluşabilecek her tür açık yaralanma, şekil bozuklukları El Cerrahisi’nin tedavi kapsamına girmektedir.

 

VAKALARIN DURUMU

Hastalıklar olarak da, el, el bileği ve üst koldaki doğuştan olan her türlü eksiklikler, bozukluklar ve yapışıklıklar; yine doğum sırasında oluşan travmaya bağlı gelişen felçler, romatizmal hastalıklara sekonder problemlerin cerrahisi, enfeksiyonlar, tümörler, geçirilmiş travma sonrası el ve el bileğinde oluşan sekellerin giderilmesi (bir kaza sonucu kesilen sinire bağlı gelişmiş felçler veya dolaşım bozukluğuna bağlı oluşmuş fonksiyon kayıpları, kötü veya yanlış kaynamış kırık ve çıkıkların düzeltilmesi, yanık sonrası zaman içinde oluşmuş deformiteler, infeksion harici çeşitli tırnak bozuklukları vb.) sayılabilir.

 

MÜDAHALE EDELİBELİYOR

El, el bileği, dirsek ve omuz gibi üst koldaki küçük/büyük eklemlerin ve eklem içi yapıların bazı hastalık ve yaralanmalarının artroskopik (kapalı tekniklerle yapılan ameliyatlar) tedavileri de El Cerrahisi disiplini içinde yer almaktadır” bilgisi verdi. Op. Dr. Kasapoğlu, başarılı geçen operasyonlarla bahsi geçen vakalara müdahale edebildiklerine işaret etti. Bu durumda olan hastaların Yaşam Hastanesi ile iletişime geçmeleri önerildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir