En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

En güzel köy

Kırıkkale Valiliği'nin başlattığı ve İl Özel İdaresi, Yahşihan Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün katılımıyla başlatılan 'En Güzel Köy, Benim Köyüm' projesi büyük bir coşkuyla start aldı.
Bu haber 469 kere okunmuş. 26.10.2020 Pazartesi 09:14

PROGRAM YAPILDI

Yahşihan'a bağlı Bedesten köyünde başlatılan projede evler yenileniyor, çeşmeler yapılıyor, yerlere parke döşeniyor, çöpler toplanıyor  kısacası köyde bir değişim yaşanıyor. Köy de bu değişimle birlikte devlet, vatandaşlara şevkatli yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu projele birlikte yaşama imkanı daha da fazlalaşacak. Hem köyden kente göçler engellenecek, hem de köylere tekrar dönüşler başlayacak. Hafta sonunda yapılan programda Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can,  Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Kırıkkale Vali Yarımcısı Yasin Özcan, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Varlı il müdürleri, il encümen üyeleri, vatandaşlar ve köylüler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından gönüllülerle birlikte, programa katılanlar fırçayı ellerine alarak eski köy okulu boyadılar.  Pırıl pırıl yapılmaya başlanan okul, köylünün hizmetine sunuldu.    

 

HALKA HİZMET HAKKA HİZMET

Bedesten'in kendi köyü olduğunu belirterek sözlerine başlayan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can,  "Devlet ve hükümet sizlere hizmet etmek için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Bedesten demek çarşı ve pazar alanı demek. İnşallah köylerimizi daha da yaşanabilir bir alan oluşturmak için çalışıyoruz. Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer, güzel işler yapıyor. Kendisine teşekkür ederim. Biz bu topraklar için varız. Korona Virüse rağmen hizmetlerimiz devam ediyor. Hepimiz biliyoruz ki halka hizmet Hakka hizmettir."

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Bu memlekettin çok güzel olduğu vurgusunu yapan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, "Geçmiş dönemde buralarda atalarımız nakış nakış işleyerek güzel izler bırakmış. Bizlerde güzel izler bırakmak için buradayız. Bizler daha yaşanabilir bir ülke için çalışıyoruz. Köylerde metruh bina kalmayacak. Yaşlılarımızın evini boyayacak. Köy meydanı daha da güzelleşecek. Hemen hemen her yer faaliyete geçirdiğimiz kilit parke fabrikamızdan gelen kilit parkelerle döşenecek. Birçok köy tarlalarında poşetler görüyorum. Köy yerine atılan çöpler ve poşetler rüzgarın etkisiyle tarlaları kapılıyor. Çöp alanları yaparak buralara çöpler atılacak. Haftanın belli günlerinde çöpler alınacak. En güzel köy, benim köyüm projesi her hafta bir köyümüzde yapılacak."

 

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, "Kırıkkale Valiliği tarafından köylerimiz daha yaşanabilir hale gelsin, vatandaşlarımız köylerine geldikleri zaman daha güzel standartlarda yaşasın diye başlatılan "En güzel köy benim köyüm" projesine Bedesten köyümüzde başlandı. Yahşihan Belediyesi olarak projeye desteklerimiz sürüyor. Proje kapsamında köyümüze İmam evi ve daha bir çok proje ile destek vermeye devam ediyoruz. Projede büyük emekleri olan Valimiz Sayın Yunus Sezer'e, Milletvekili Sayın Ramazan Can'a, Kaymakamımız Sayın Ender Faruk Uzunoğlu'na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

 

KÖYLERDE ÇALIŞMA VAR

Köylerde hummalı bir çalışma başlayacağını açıklayan Kırıkkale Vali Yarımcısı Yasin Özcan, "İlk startı Bedesten köyünde başladık. Bu projede Kırıkkale Valiliği bünyesinde bütün birimler ortak çalışıyor. Köyümüzde köprü boyandı. 2 bin metrekare kilit parke döşendi. 4 yere güvenlik kamerası konuldu. Okul bahçesine kamelyalar yapıldı. Atatürk büstü yeniden onarıldı. Köye 7 adet çöp konteynırı konuldu. 4 virane ev yıkıldı. İmam evi yapıldı ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Köy muhtarı Ahmet Gümüşbaş ise gelenlere teşekkür ederek, yapılan hizmetten dolayı duyduğu memnuniyetti dile getirdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir