En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Engelsiz dünya için

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliği himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi.
Bu haber 106 kere okunmuş. 04.12.2022 Pazar 17:03

PROGRAM DÜZENLENDİ

2022 yılında Kırıkkale’de 652 kişiye engelli kimlik kartı verildiğine işaret eden Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Bizlere düşen vicdanlı insan olabilmektir. Her şey engelsiz bir dünya için diyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” diye konuştu. Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü farkındalık etkinliği düzenlendi. İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rukiye Eryılmaz, il protokolü, engelliler ve aileleri katıldı.

 

GÖSTERİLER YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda gündüzlü bakım ünitesi sıcak yuvamdan hizmet alan bireylerin halk oyunu, drama, ritim, solo dinletisi gösteriler ile devam etti. Özel Bozdemir Bakım Merkezinden hizmet alan bireyler zeybek oyunu gösterisinde bulundu. Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine bağlı Gündüzlü Bakım Ünitesi Sıcak Yuvam’dan hizmet alan bireyler ‘Bahçe duvarından aştım’ Türküsü eşliğinde halk oyunu gösterisinde bulundu. Daha sonra sahneye gelen bireyler Ümit Besen ve Nil Karaibrahimgil playback gösterisinde bulundular. Katılımcılar sahneye çıkanlara cep telefonlarının ışıklarıyla destek verdi. Gösteriler katılımcıların büyük beğenisini topladı. Etkinlik dolayısıyla Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinden hizmet elen bireylerin hazırladıkları el emeği göz nuru elişleri sergilendi.

 

VALİ KONUŞMA YAPTI

Farkındalık etkinliğinde konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli bir gündür. Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur. Ülkemizde sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket ederek engelli kardeşlerimizin toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirilerek, engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atılmıştır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

 

ÇÖZÜMLER ÜRETİLİYOR

Spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına her alanda büyük bir başarı kazanan engelli vatandaşlarımız yüzümüzü güldürüyor. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, engelleri kaldırmak, yaşam kalitelerini artırmak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik kalıcı ve köklü çözümler üretme yolunda kat ettiğimiz mesafelerin daha da güçlenmesi temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Bakanlığımız tarafından Engellilerin, eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebildikleri içermeci bir toplum vizyonuyla 8 politika alanı üzerine inşa edilen ‘Engelsiz Vizyon’ 8 amaç, 31 hedef ve 107 eylem alanından oluşmaktadır. Bunlarda 8 amaç, İçermeci Ve Erişilebilir Toplum, Hakların korunması ve adalet, Sağlık ve iyilik hali, Kapsayıcı eğitim, Ekonomik güvence, Bağımsız yaşam, Afet ve insani bakımdan acil durumlar ile Uygulama ve izlemedir. Vizyonumuzu ortaya koymanın tek başına yeterli olamayacağının bilinciyle; anılan belgenin 3’er yıllık eylem planları ile uygulanması öngörülmüştür. Ülke genelinde bakanlığımıza bağlı 130 merkezimizde 1452 engelli bakım hizmeti 104 resmi, 299 özel bakım olmak üzere 403 bakım merkezimizde 33 bin 193 vatandaşımıza yatılı bakım hizmeti sunmaktayız. İlimiz genelinde 1973 engellimiz müdürlüğümüz tarafından engelli bakım hizmeti almaktadır. 3 aralık dünya engelliler gününde beyinlerdeki ve kalplerdeki engellerin kalkmasını diliyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir