En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Engelsiz spor

Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Kapalı Spor Salonunda Goalball gösteri maçı yapıldı.
Bu haber 123 kere okunmuş. 28.10.2022 Cuma 18:32

ENGELSİZ ETKİNLİK

Kırıkkale Ruhi Şen Engelliler Spor Kulübü ve Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü arasında yapılan gösteri maçına Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Sinan Ayan, Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Murat Uygurtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan, Hakem Kübra Bozer, antrenör ve sporcular, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyza Meryem Kara yaptı.

 

HER FERDİN GÖREVİ

Doç. Dr. Feyza Meryem Kara, konuşmasında “DSÖ Dünya Engellilik Raporuna göre, Dünya nüfusunun yüzde 15'i kısacası 1 milyardan fazla insan engelli yaşıyor. Bireylerin engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini unutmamalıyız. Onların yaşamdan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır. Her insan bir engelli adayıdır. Hayatın her alanında engellilere saygı göstermek her ferdin görevidir.

 

FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Her insan bir engelli adayıdır. Hayatın her alanında engellilere saygı göstermek her ferdin görevidir. Kırıkkale Üniversitesi olarak bu hassasiyetle, yaklaşık 3 senedir Engelsiz Kültür, Sanat ve Spor Etkinliklerini düzenlemekteyiz. Ayrıca, Spor Bilimleri Fakültesi olarak da, engelli bireylerin sporun her alanında var olması adına yıl boyunca etkinlikler düzenleyerek, farkındalık çalışmalarına katkıda bulunuyoruz. Bu güzel günde bizimle ve özel sporcularımızla ile birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederiz. Bununla birlikte, Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Hamza Güneş'e, özel sporcularımıza ve antrenörleri Orçun Tarık'a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

GÖSTERİ MAÇI YAPILDI

Gösteri maçı öncesinde konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, mezunu olduğu Kırıkkale Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür etti. Toplum içindeki her birey gibi engelli vatandaşlarımızın da sosyal hayata ve çeşitli etkinliklere kolayca dahil olma, toplumsal hizmetlerden faydalanabilme haklarının olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, engelli vatandaşlarımızın lehine farklı alanlarda yapılan çalışmaların yanı sıra onlara karşı önyargılı olunmamasının, bireysel olarak da kin, nefret ve haset gibi kendimize engel olan duygulara teslim olmamamızın bireysel ve toplumsal huzurumuz açısından önemli olduğunu ifade etti.

 

RESİM ÇEKİNDİLER

Hakem Kübra Bozer, maç öncesinde goalball hakkında katılımcılara bilgi verdi. Büyük bir heyecanla izlenen, renkli görüntülere sahne olan maç 4-4 berabere bitti. Etkinlikte katılımcılar arasından isteyenler sahaya inerek goalball oynama fırsatı da buldu. Etkinlik, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Ayan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Uygurtaş ve Doç. Dr. Feyza Meryem Kara tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş’e, Antrenörler Orçun Toprak ve Hasan Yıldırım’a, sporculara, Hakem Kübra Bozer’e hediye verilmesi ve toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir