En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Eski bakan geldi

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında Anadolu Mektebi’nin kurucusu, Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Kırıkkale’de öğrencilerle buluştu.
Bu haber 814 kere okunmuş. 11.10.2018 Perşembe 11:46

GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kırıkkale Fen Lisesi, Osmangazi Fen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Şehit Alpaslan Yazıcı Kız AİHL, Şehit nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olmak üzere 5 okuldan 25 civarında öğrenci ve projeden sorumlu öğretmenlerimizin  katıldığı Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı, Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan İl Eğitim Tarihi Müzesinde düzenlenen bir seminerle gençlere anlatıldı.  Milli Eğitim Müdürü Yusuf  Tüfekçi’nin de katıldığı program, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.Ülkemizin sahip oldukları kapasitelerini erken fark etmek, gençlerin kendilerini tanımaları ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla 2012 yılında Prof. Dr. Sami Güçlü’ nün Sakarya Üniversitesinde 12 kişilik bir öğrenci grubu ile başlattığı okuma faaliyeti, 6 yılda 25’i aşkın şehre yayılmıştır.

 

YAZAR OKUMALARI PROJESİ

Proje, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Sayın Sami Güçlü Bey´in başkanlığında oluşturulan heyetle sürdürülebilecek bir proje olarak 2016 senesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselerde uygulamaya konulmuştur. Mustafa Kutlu ile başlayan okumalar Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Necip Fazıl, Nurettin Topçu, Sezai Karakoç ve Cemil Meriç gibi yazarlarla devam etmiştir. Anadolu’nun birçok şehrinde okunan yazarlar için anma programı düzenlenmiş, hayatını konu edinen tiyatro, şiir dinletisi, belgesel ve resim sergileri sahneye taşınmıştır. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017 sonundan itibaren projeye dahil olmuş ve öğrenciler Tarık Buğra’nın eserlerini okumaya başlamıştır.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir