En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gazilere müjde

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, maaşları kesilen gaziler için müjdeli haber verdi.
Bu haber 672 kere okunmuş. 27.03.2020 Cuma 10:08

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, “Çalıştıkları kurumlardan emekli olan ve 2019 aralık ayında maaşları kesilen gazilerimizin maaşlarının tekrar bağlanması ve halen çalışmaya devam eden gazilerimizin emekli olabilmeleri ile ilgili kanun resmi gazetede yayımlandı. ilgili gazilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Öcal "17 Aralık 2019 itibarı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Türkiye genelinde 400 terörle Mücadele Gazisinin Emekli Maaşlarını kesildi. Vatani Görevini yapmakta iken Terörle Mücadelede yaralanarak tedavisi bittikten sonra Devletin Gazi maaşı bağladığı her Gazi aynı zamanda özürlü bir vatandaş olmuştur. Tedavi sonucu özrün kalmazsa zaten Gazi de olamazsın. Gazi olanlardan çalışabilir durumda olanlara Rehabilitasyon amaçlı devlet kurumlarında çalıştırmak üzere 1 istihdam hakkı verilmektedir.

 

EMEKLİLİK DURUMU

Ya da bu Gaziler kamunun özürlü alım sınavlarına girerek veya özel sektörde Özürlü kadrolarında çalışarak her özürlü vatandaş gibi; 2013 öncesi Gazilerimiz özür oranlarına göre Devletimizin özürlü vatandaşlara sağladığı emeklilik haklarından yararlanmakta idi. Ta ki 5510 sayılı kanunun 38. Maddesi ve 6495 sayılı torba kanunun 80. Maddesi çıkana kadar. Bu kanunlar çıktıktan sonra Gazilerin özürlü haklarından yararlanarak emekli olmasının önü kesildi” dedi. 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir