En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gıyabi namaz kılındı!

Kırıkkale'de sivil toplum kuruluşlarının mensupları, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in, buna tepki gösteren Filistinlilere yönelik katliamını protesto etti, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Bu haber 855 kere okunmuş. 15.05.2018 Salı 16:27

AÇIKLAMA YAPILDI

Kırıkkale Nur Cami ve Külliyesi'nde öğle namazının ardından Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık grup, şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Haktankaçmaz, namazın ardından yaptığı açıklamada, "Şehit ve gazi olan kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Gıyabı cenaze namazı kıldık. İnşallah bu olaylar bütün İslam coğrafyasında son bulur. Sükunet ve barış hakim kılar inşallah rabbim. Bir an evvel acılar diner." diye konuştu. Cenaze namazının ardından AK Parti İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.

 

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Grup adına konuşan AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, İslam'ın ilk kıblesi kadim Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimlerini kabul etmelerinin mümkün olmayacağını vurguladı. Bu girişimin kendileri için yok hükmünde olduğunu ifade eden Dağdelen, "İsrail'in eylemlerini şiddetle kınıyoruz. İsrail'e böyle devam etmesi halinde eninde sonunda akıttığı masum kanlarda boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz." diye konuştu. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir süre ABD ve İsrail aleyhine slogan atan grup daha sonra dağıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir