En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Güneş Tanrısı bulundu

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığınca, tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonda binlerce yıl öncesine ait olduğu öğrenilen Medusa (Helios) Güneş Tanrısı ile bilgeliği temsil eden Çift Horoz figürlerini betimleyen tarihi eserler ele geçirildi.
Bu haber 765 kere okunmuş. 13.02.2020 Perşembe 07:46

OPERASYON YAPILDI

Bahşılı ilçesi Karaahmetli köyünde 5 Şubat tarihinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir yazlık evin bahçesinde bulunan iki balıkçı teknesinin çalınması üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri operasyon başlattı. Kamera kayıtlarına takılan şahısların kimlikleri kısa sürede tespit edilirken şüphelilerin bir süre teknik ve fiziki takip üzerine Samsun'a gittiği belirlendi. Ekipler, çalınan tekneleri Vezirköprü ilçesinde buldu.

 

ESERLERE EL KONDU

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, 3 şüpheliyi evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Bahşılı ilçe merkezindeki ev ve çevresinde arama yapan Jandarma ekipleri, bahçede 2 adet tarihi eser niteliği taşıyan mezar taşı ile bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. Medusa (Helios) Güneş Tanrısı ile bilgeliği temsil eden Çift Horoz figürlerini betimleyen tarihi eserlere el konuldu. Taşların tarihi değerinin öğrenilebilmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü aracılığıyla Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinden Arkeolog talep edildiği bildirildi.

 

MAHKEMEYE ÇIKTILAR

Yakalanan şüphelilerin uyuşturucu, adam yaralama, ruhsatsız silah bulundurma ve su ürünleri kanununa muhalefet gibi suçlardan pek çok sabıka kayıtlarının olduğu öğrenildi. Kırıkkale Adliyesine sevk edilen şahıslar çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir