En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Güreş festivali yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün himayelerinde...
Bu haber 471 kere okunmuş. 04.11.2019 Pazartesi 08:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün himayelerinde Kırıkkale’nin Ahılı köyünde doğup büyüyen ve 22 yıl boyunca Yağlı Güreşte hiç yenilmeyen merhum Hüseyin Demirbilek anısına Hüseyin Pehlivan Kırıkkale Karakucak Güreş Festivali düzenlendi.

 

BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Kırıkkale Büyük Şehir Parkında düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün himayelerinde Kırıkkale’nin Ahılı köyünde doğup büyüyen ve 22 yıl boyunca Yağlı Güreşte hiç yenilmeyen merhum Hüseyin Demirbilek anısına Hüseyin Pehlivan Kırıkkale Karakucak Güreş Festivali düzenlendi. Baş Pehlivanların, Milli Güreşçilerin de katıldığı güreş festivaline Kırıkkale’nin güreşçileri de katıldı. Büyük çekişmelere sahne olan güreş festivalinde Kırıkkaleliler ve yağlı güreş sevenler heyecan dolu anlar yaşadı.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Türkiye Baş Pehlivanı Fatih Kalbur, Burhan Şahin, Kırkpınar Baş Pehlivanlarından Ünal Karaman, Mustafa Ay, Salih Uysal, Rasim Saraç, milli güreşçi Mustafa Cebeci, Okan Yavaş, Kırkpınar Baş Pehlivanlarından ve Milli Güreşçi Ali Rıza Kaya, İsmail ince, tüm boylarda birinci olarak Baş Pehlivanı olan Ahmet Serbest, Milli Güreşçi Emin Öztürk, Kırkpınar Baş Pehlivanlarından Osman Özgün, Milli Güreşçi Ömer Faruk Kalender, baş altı pehlivanlar ve Kırıkkale’nin güreşçilerinin katıldığı Karakuçak Güreş Festivaline Kırıkaleliler yoğun ilgi gösterdi.

 

ERCAN YILDIZ DA GELDİ

Büyük Şehir Parkında düzenlenen Karakucak Güreş Festivaline Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Organizasyonlar Daire Başkanı ve Dünya şampiyonu eski milli güreşçi Ercan Yıldız, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Adnan Vural, birim müdürleri ve amirleri, güreşçiler, Kırıkkaleliler ve davetliler katıldı. Hüseyin Pehlivan, Kırıkkale İli Ahili köyünde Kenan oğullarından Ömer oğlu Osman Ustanın oğlu olarak 1891 yılında doğup, 1964 yılında 73 yaşındayken hakkın rahmetine kavuşmuştur. 22 yıl yağlı güreş yapmış ve hiç yenilmemiştir.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir