En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Her yer kamera

Kırıkkale’de aylardır ana ve ara yollara kamera montajı çalışması yürütülüyor.
Bu haber 296 kere okunmuş. 30.03.2022 Çarsamba 18:31

KAMERA MONTAJI SÜRÜYOR

Kırıkkale’de aylardır ana ve ara yollara kamera montajı çalışması yürütülüyor. Öyle ki bazı kavşaklarda üç ayrı kamera ve bir de Elektronik Denetleme Sistemi denen kameraların olduğu sistem bulunuyor. Bunun bu kadar abartılı şekilde yapılması hem dikkat ve hem de tepki çekiyor. Sadece bir kavşakta dört kamera ile neyin takip edildiği, kimin neyi izlediği merak konusu. EDS ile sürücülere seyir halinde iken emniyet kemeri takılı değilse, telefon ile konuşuyorsa, hız yapıyorsa, araçta sigara içiyorsa, şerit değiştirirken sinyal vermediyse trafik cezası uygulanacağı bildiriliyor.

 

NEYİ NASIL ÖNLEYECEK?

Bunların trafikte neyi önleyeceği merak konusu. Zira MOBESE sistemi kurulurken, suç oranının sıfıra ineceği iddia edilmişti. Ancak bir çok suçlunun kameralar önünde kadın cinayeti başta olmak üzere cinayet işlediği, hatta hırsızların kameralara nanik yaparak soyguna devam ettiği görülmüştü. Suçun cezası yeterli olmayınca kameraların bir işe yaramadığı ortaya çıktı. Aynı durumun trafikte de yaşanması bekleniyor. Trafikte kullanılacak olan kameraların sadece ceza kesip para kazanma yöntemi olduğu ileri sürülüyor. Üstelin bunun kurulum maliyetinin de vatandaşların vergileri ile sırtına yakıldığı kaydediliyor.

 

GEÇİMİ CEZALARA YIKTILAR!

Bir çok kişi yaşanan duruma çok tepkili. Bu kadar kamera ile aynı zamanda fişleme bile yapılabileceği ileri sürülürken, artık sosyal hayatın da kayıt altına alınacağı vurgulanıyor. Bunun da kişisel veriler bakımından suç bile teşkil edebileceği konuşuluyor. Öte yandan kameralar vasıtasıyla sürücülere yazılacak cezalardan Belediye’nin pay alacağı da ileri sürülürken, buna da ayrı tepki gösteriliyor ve “Geçimi tamamen vatandaşın sırtına yıkmaya başladılar” yorumları geliyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir