En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Herkes sahip çıktı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8.yıl dönümü nedeniyle Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi tarafından şehitlikte program düzenlendi.
Bu haber 56 kere okunmuş. 15.07.2024 Pazartesi 20:18

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Kırıkkale şehitliğinde düzenlenen törene; Vali Mehmet Makas, Milletvekili Mustafa Kaplan, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, parti il başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda protokol üyesi katıldı. Kur’an’ı- Kerim okunup duaların edildiği ziyarette Vali Mehmet Makas ile diğer protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.

 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Valisi Makas, “15 Temmuz 2024, hain darbe girişiminin 8. yıl dönümü. Bu tarihi gecede, kahraman milletimiz, vatan sevgisi ve milli birlik ruhuyla, demokrasiye ve Cumhuriyete kast edenlere karşı destansı bir direniş sergilemiş, vatanına ve bağımsızlığına olan bağlılığını tüm dünyaya duyurmuştur. Unutmayalım ki, 15 Temmuz gecesi sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda milletin iradesine, demokrasiye ve Cumhuriyete karşı yapılan bir ihanet girişimiydi. Bu hain kalkışmaya karşı, 7'den 70'e tüm milletimiz tek yürek olarak sokaklara dökülmüş, canı pahasına vatanını ve istikbalini savunmuştur.

 

MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Bu gecede şehitlik mertebesine yükselen kahramanlarımız ve gazilerimiz, bizlere bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Onların fedakârlıkları ve kahramanlıkları ilelebet unutulmayacak ve kalbimizde daima yaşayacaktır. Milletimiz, 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlık ve milli birlik ruhu ile tüm dünyaya demokrasiye olan bağlılığını ve vatan sevgisini göstermiştir. Bu ruh, bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecek ve her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu tüm dünyaya gösterecektir. Bu vesileyle, 15 Temmuz'da şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir