En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Huğlu ve Üzümlü Projesi

KOP İdaresi, STM işbirliği ile yürütülen “Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Eğitim ve Analiz Projesi” tamamlandı.
Bu haber 537 kere okunmuş. 21.07.2019 Pazar 11:55

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

KOP İdaresi, STM işbirliği ile yürütülen “Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Eğitim ve Analiz Projesi” tamamlandı. Projedeki eğitimler ve detaylı analiz çalışmaları ile Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu ve Üzümlü beldelerindeki av tüfeği sektöründeki firmaların imalat, kalite kontrol, tasarım, satış ve pazarlama süreçlerindeki katma değerin artırılması hedefleniyor.

 

TOPLANTI YAPILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, Türkiye’nin yerli ve mili savunma sanayisine yön veren en büyük kuruluşlarından biri olan Savunma Teknolojileri Mühendislik Şirketi (STM A.Ş.) ile birlikte yürüttüğü “Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Eğitim ve Analiz Projesi”nde kapanış toplantısı yapıldı. Konya’nın Beyşehir ilçesinde bağlı Huğlu ve Üzümlü beldelerindeki silah üreticilerinin, 1. Dünya Savaşı yıllarında başlayan yerli ve milli av tüfeği üretimi serüvenlerinin günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirilmesi ve milli savunma sanayisinin önemli paydaşları arasında yer almalarını sağlayacak projenin kapanış toplantısı KOP İdaresi Selçuklu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

YEREL SİLAH ÜRETİCİLERİ KATILDI

Toplantıya KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, STM A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özgür Güleryüz, Think Tech Koordinatörü Emekli Korgeneral Alpaslan Erdoğan, TRTEST Genel Müdürü Bilal Aktaş, STM A.Ş Danışmanlık Müdürü Mustafa Odabaş, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Savaş Ülger, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, İnnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık, Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BEYSİSAD) Başkanı Hüseyin Kırıcı, Huğlu Sanayici ve İşadamları Derneği (HUSİAD) Başkanı İrfan Usta ile Huğlu ve Üzümlü mahallelerindeki yerel silah üreticileri katıldı.

 

KOP İDARESİ ÇALIŞMASI

Huğlu ve Üzümlü beldelerindeki av tüfeği ve parça üretiminin iç ve dış pazara yönelik katma değerinin artırılması, mevcut av tüfeği ve parça üretim yapısının savunma sanayi ve ilgili diğer sektörler ile entegrasyonunun sağlanmasına yönelik yürütülen Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Eğitim ve Analiz Projesi’nin kapanış toplantısında konuşan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Anadolu insanının, istendiğinde neler yapabildiğini gösteren bir başarı hikâyesi olan Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayiinin KOP İdaresi olarak öncelikli çalışma alanlarından biri olduğunu söyledi.

 

İHRACATTA DÜNYA İKİNCİSİ

Türkiye’nin dünyanın en büyük ikinci av tüfeği ihracatçısı olduğunu bu başarıyı da bölgede konuşlu av tüfeği üreticilerinin yüzde 75’ini karşılamasıyla yakaladığına değinen Başkan Bostancı, “Bu potansiyeli önemsiyor ve daha iyi noktalara ulaşması için kamu kurumları olarak bölgedeki üreticilerimize katkı sunmaya gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda bölge silah sanayiinin uluslararası arenada daha rekabetçi bir yapıya kavuşabilmesi ve savunma sanayiinin diğer alanlarında da daha etkin bir şekilde yer alabilmeleri için sağlanabilecek katkıları tespit etmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın himayelerinde Savunma Sanayi Başkanlığımızın bir iştiraki olan STM A.Ş. ile birlikte bir ihtiyaç tespiti çalışması gerçekleştirdik. Öte yandan bölgemizde STM ThinkTech tarafından projede kapasitenin verimli kullanımını sağlamak ve böylece ihracat ve uluslararası rekabetçilik kapasitemizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize destek olmak amacıyla detaylı bir analiz çalışması yapıldı.

 

ÜNİVERSİTEDE GELİŞTİRİLDİ

Harvard Üniversitesi’nde geliştirilen ülkemizde kullanımı nadir yöntemlerden biri olan ‘Ekonomik Karmaşıklık Endeksi’ algoritması, KOP Bölgesi özelinde yeniden geliştirilmiş ve sonucunda bölgemizde konuşlu üreticilerimizin üretebileceği alternatif ürün portföyü elde edilmiştir. Av sporu giyim malzemeleri, mekanik ölçü ve el aletleri, tarım ve ormancılık makinaları gibi bölgemizde katma değer sağlayacak ürünleri içeren alternatif ürün portföyünün oluşturulması bizler için çok kıymetli karar destek aracı olmuştur. Verilen eğitimler sayesinde mevcut iş gücünün yeniden eğitime tabi tutularak dijital teknolojilere hazır hale getirilmesi amaçlanmıştır. Alanında uzman eğiticilerden alınan ‘Ömür Devri Yönetimi’, ‘Proje Yönetimi’, ‘Sözleşme Yönetimi’, ‘Savunma Yönetimi’, ‘Üretim ve Süreç Optimizasyonu’ ve ‘Kurumsal Kaynak Planlama’ eğitimleri üretici firmaların katılımları ile tamamlanmıştır. Eğitimlerin üreticilerimizin profesyonel üretim süreçlerine hakim olmaları, proje yönetimi ve üretim süreçlerinde yetkinlik kazanmaları hususlarında önemli katkılar sunduğunu düşünüyoruz.

 

SONUÇLAR PAYLAŞILDI

Projeye katkılarından dolayı başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, yaklaşık iki yıldır bölgemizde sürdürdükleri özverili çalışmadan ötürü STM ThinkTech ekibine ve projenin bu zaman kadar başarı ile yürütülmesini sağlayan Başkanlığımız personeline teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların ancak faydalanıcıların sahiplenmesi ile bir anlamı olduğu ve ancak sizlerden gelen geri dönüşler ile gerçekten etkili bir danışmanlık sürecinin yürütülebileceğini tekrar hatırlatarak Huğlu ve Üzümlü’den gelen üreticilerimize gösterdikleri ve bundan sonra verecekleri ilgi ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sunuyorum” Toplantıda STM A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özgür Güleryüz ise STM’nin danışmanlık faaliyetine ilk olarak KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte başladığını belirttiği konuşmasında STM’nin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Toplantının devamında projenin sonuçları katılımcılarla paylaşıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir