En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İcra yoluna son

Velayet altındaki çocukların teslimi ile çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerince...
Bu haber 207 kere okunmuş. 05.04.2022 Salı 18:44

Velayet altındaki çocukların teslimi ile çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerince kurulan çocuk teslim merkezlerinde yerine getirilmesi uygulaması, Kırıkkale, Kırşehir ve Sivas'ta.

 

ÖNEMLİ GELİŞME

Velayet altındaki çocukların teslimi ile çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerince kurulan çocuk teslim merkezlerinde yerine getirilmesi uygulaması, Kırıkkale, Kırşehir ve Sivas'ta da başladı.  7343 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile "çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması"na ilişkin yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle Adalet Bakanlığınca, valilikler ve belediyelerin desteğiyle 11 ilde özel teslim merkezleri oluşturuldu. Bu kapsamda, 90 yıldır uygulanan ve zaman zaman tartışmalara da neden olan icra yoluyla çocuk teslimine son veren yeni uygulamaya Kırıkkale, Kırşehir ve Sivas'ta başlandı.

 

HİZMET VERİLİYOR

Kırıkkale Gençlik Merkezi'nde çocuklara hitap edecek şekilde hazırlanan "Çocuk Görüşme Merkezi", bugün itibarıyla hizmet vermeye başladı. Kırıkkale Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Zeynep Tekin, gazetecilere, daha önce icra müdürlüklerince yürütülen çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki işlemlerinin artık Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine geçtiğini söyledi.

 

 

GÜZEL OLACAK

Bu kapsamda Çocuk Görüşme Merkezleri düzenlendiğini anlatan Tekin, şunları kaydetti: "Eski usulde tarafların evine gidip alma şeklinde olurken, şu anda tarafsız bir mekan oluşturulup çocuğun üstün yararı doğrultusunda teslimin bu mekanlarda gerçekleştirilmesi ön görülmektedir. Çocuk Görüşme Merkezleri küçük yaşta çocuklara hitap edecek şekilde düzenlenmiştir. Tabi ki bizim isteğimiz tarafların bu merkezlere gelmeden kendileri anlaşarak bu işlemi yapması. Ancak bunun sağlanamaması durumunda çocuğun üstün yararı ve örselenmemesi adına güzel bir uygulama olacak."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir