En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İlçe şenliğe hazır

Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel hale getirilen önemli bir etkinlik düzenlenecek.
Bu haber 33 kere okunmuş. 29.08.2024 Perşembe 20:31

KAYMAKAM BİLGİ VERDİ

Kırıkkale’nin Karakeçili İlçesinde her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel hale getirilen önemli bir etkinlik düzenlenecek. 30.Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği için bütün hazırlıklar tamamlandı. Karakeçili İlçesinde 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 30.Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği için bütün hazırlıklar tamamlandı. Kamu kaynağı kullanılmadan düzenlenecek olan festivalde konserler başta olmak üzere birçok etkinlik düzenlenecek. Şenlik kapsamında ilçe halkı ve protokol ekibi tarafından kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

 

HERKESİ DAVET ETTİ

Etkinliklerde Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçıları ve ünlü ses sanatçısı Havva Öğüt ile Binnur Özbek tarafından konser verilecek. Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi, Karakucak Güreş ekibinin gösterisi, Ankara Seymenler gösterisi, mehteran ekibinin gösterisi, sinemasal ekibini gösterisi, sıra gecesi ekibinin gösterisi düzenlenecek. Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin ve Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, bütün herkesi şenliğe davet etti. Ergin, "Bu şenlik bizi geçmişe götürüyor. Bütün tarihimizi ve kültürümüzü yeniden gün yüzüne çıkartıyor" dedi. Başkan Özçelik, “Her yıl olduğu gibi bu yılda heyecanlıyız ve gururluyuz. Herkesi şenliğe bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

MEVLİD-İ ŞERİF OKUNACAK

Yörükler Diyarı Karakeçili’de yapılacak şenlikte hiçbir şekilde kamu kaynağı kullanılmayacak. Tasarruf tedbirlerine riayet edilerek düzenlenecek şenlikte yapılan tüm faaliyetlerin harcaması bölge halkı, dernekler ve Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın desteği ve yardımıyla bulunan sponsorlar aracılığıyla karşılanacak. Şenlik programı kapsamında 30 Ağustos 2024, Cuma günü Karakeçili Ertuğrul Gazi Camii’nde Mevlid-i Şerif okunacak ve ardından Sünnet Töreni gerçekleştirilecek. Ayrıca şenliğin açılışında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak.

 

KONSERLER OLACAK

Şenlikte katılımcıları eğlendirecek bir dizi etkinlik ve gösteride sunulacak. Kırıkkale’mizin kültürel zenginliğini ve sanatsal çeşitliğini yansıtan birçok yöresel sanatçıda şenlikte sahne alacak. Şenliğin daha güzel bir atmosferde geçmesi için, ilimizin yöresel sanatçıları halkla buluşacak. Yöresel sanatçılarından Şevki Okyay ve Gözde Ayaz bozlak havalarını seslendirecek. Şenlikte 7’den 77’ye herkes için çeşitlik gösteriler ve etkinlikler yapılacak.

 

ETKİNLİKLER YAPILACAK

Öncelikle Karakeçili’nin zengin tarihi anlatılacak. Son derece zengin bir içeriğe sahip olan şenlikte, Karakeçili Tarihinin Anlatılması, Kültürümüzün Önemli Bir Aracı Olan Aşıklar Atışması, Jandarma Mehteran Takımı Gösterisi, Anadolu Bacıları Gösterisi, Okçuluk Gösterisi, Tekvando Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Güreş Müsabakaları, Müzikal Gösteri, Ankara Seymenler Ekibi Gösterisi, Sıra Gecesi Gösterisi, Ustalar Topluluğu Gösterisi sunulacak.

 

GENÇLİK MERKEZİ OLACAK

Şenlikte gençlerin keyifli vakit geçirip kültürümüzün öğelerini tanımaları amaçlanmakta. Bu nedenle şenlikte Açık Hava Gençlik Merkezi uygulaması yapılacak. Gençler için Dart, Masa Tenisi, Langırt, Playstation gibi oyunlar açık havada bulundurulacak. Ayrıca gençlik liderlerinin katılımıyla gençler için sohbet alanları oluşturularak gençler şenliğin bir parçası haline getirilecek.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir