En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İlçeler sıralaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bünyesindeki Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) yayınlandı. Rapora göre en gelişmiş ilçeler belli oldu.
Bu haber 232 kere okunmuş. 20.04.2022 Çarsamba 20:39

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Araştırmada ilçelerin sosyo-ekonomileri, üniversite mezunu oranı, kişi başına hekim sayısı, POS cihazı sayısı, ilkokul ve üzeri mezunu kadın oranı, imalat sanayindeki payı, ortalama LGS puanı, gayrimenkul birim satış fiyatı, pasaport sahipliği gibi verilere bakıldı.  Buna göre ilçelerin gelişmişlikleri altı kademeye ayrıldı. Birinci kademe gelişmiş ilçelerin sayısı Marmara Bölgesi’nde 36, Ege Bölgesi’nde 13, İç Anadolu’da 9, Akdeniz Bölgesi’nde 5, Karadeniz’de 2, Doğu Anadolu ve Güneydoğu’da birer olmak üzere toplam 67.

 

KIRIKKALE’NİN İLÇELERİ

Toplam 67 ilçenin yer aldığı birinci kademe ilçeler arasına Kırıkkale’den sadece Yahşihan girmeyi başardı. Yahşihan 973 İlçe arasında en gelişmiş 57. ilçe oldu. Yahşihan’a en yakın ilçe  172. sıradaki Kırıkkale merkez ilçe oldu. Bahşılı 342. sırada, Karakeçili 569.sırada, Keskin 617. sırada, Balışeyh 656.sırada, Delice 687. sırada, Çelebi 722. sırada yer alırken, Sulakyurt ise 843.sırada kaldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir